مدیریت خستگی و بی رمقی در ام اس - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>« دوست عزیز مبتلا به ام اس خسته نباشی »



درباره خستگی و ام اس

بیماری ام اس دو نوع خستگی ایجاد میکند. نوع اولیه و ثانویه .

نوع اولیه اثر مستقیم خود بیماری است و بدلیل آسیب میلین ( غلاف رشته های عصبی )در سیستم عصبی مرکزی ایجاد میشود. آهسته شدن انتقال پیام از مغز و نخاع همراه با ضعف عضلانی سبب میشود فرد احساس خستگی کند.

خستگی ثانویه ، در اثر تلاش بدن برای جبران علائم بیماری ایجاد میشود مثلاً جبران گرفتگی عضلانی (اسپاسم) درد یا مشکلات ادراری که می تواند خواب شبانه فرد را مختل نماید. داروها، استرس ها و افسردگی نیز می توانند خستگی ثانویه ایجاد کنند.

اثرات خستگی :

خستگی از این جهت که مشکلی است غیرقابل مشاهده و توصیف ، مشکل بزرگی محسوب میشود. از نظر برخی عزیزان ، بزرگترین مشکلی است که ام اس برای آنها ایجاد کرده است . با این حال خیلی از اوقات این علامت گذراست و مقطع زمانی توأم با خستگی زیاد، مقطعی پر انرژی را به همراه خود دارد . پر واضح است که خستگی مفرط می تواند در انجام کارهای روزانه و یا توانائی تفکر یا تمرکز اختلال ایجاد نماید.

برخی افراد بطور ناگهانی خستگی شدیدی احساس می کنند در حالی که برخی دیگر بیشتر از احساس سنگینی پاها شاکی هستند. حتی ممکن است بینائی و تکلم هم تحت تأثیر خستگی مختل شوند اما این اتفاق اغلب موقتی است و پس از برطرف شدن خستگی ، بهبود می یابد.

چگونه با خستگی مقابله کنیم ؟

در وهله اول سعی کنید دریابید که چه عامل یا عواملی سبب خستگی شما میشود این عوامل ممکن است گرما، رطوبت ، حمام گرم، فعالیت بدنی زیاد ، غذای سنگین ، سیگار ، استرس و یا حتی حساسیت غذائی باشد.

- ممکن است خستگی به دلیل سایر علائم بیماری ایجاد شود مثلاً مشکلات ادراری از آنجا که خواب شب را مختل می کنند ، می توانند سبب خستگی شوند و در اینصورت درمان مناسب آن خستگی را نیز برطرف میکند.

- اگر پیش بینی می کنید روز پرکاری را درپیش دارید، سعی کنید در روزهای قبل از آن ، استراحت کافی داشته باشید تا انرژی شما ذخیره شود.

- ورزش منظم . به شما کمک می کند کمتر احساس خستگی کنید. ورزش مناسب با شرائط خود را انتخاب کنید.

- همواره به بدن خود گوش فرا دهید و هرگاه احساس خستگی کردید فعالیت خودرا متوقف کنید.

- در هوای گرم و مرطوب ، استفاده از پنکه و وسائل خنک کننده ، استفاده از مایعات خنک و پوشیدن لباسهای مناسب و نیز ستفاده از جلیقه یا کمربند های خنک کننده توصیه میشود.

- استفاده از داروها با نظر پزشک معالج مانند آمانتادین و مواد فینیل می تواند کمک کننده باشد.

- گرچه شواهد علمی برای تأثیر ویتامین B12 ، COQ10 اسیتل- ال- کارنیتین و منیزیوم وجود ندارد اما برخی افراد از این داروها سود می برد.
چهارشنبه 16 مرداد 1392 2:35
http://www.iranms.ir/fa/news/8/bodyView/296/%D8%AF%D9%88%D8%B3%D8%AA.%D8%B9%D8%B2%DB%8C%D8%B2.%D9%85%D8%A8%D8%AA%D9%84%D8%A7.%D8%A8%D9%87.%D8%A7%D9%85.%D8%A7%D8%B3...%D8%AE%D8%B3%D8%AA%D9%87.%D9%86%D8%A8%D8%A7%D8%B4%DB%8C!.html