مصاحبه باخانم وندی بوکر:بیمارمبتلابه ام اس عازم قطب شمال - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>بیماری ام اس مانع کوهنوردی نیست:

عزم یک خانم بیمار مبتلا به ام اس برای سفر به قطب شمال

13 آوریل 2011 – وقتی وندی بوکر در سال 1998 دریافت که مبتلا به ام اس است ، اعتماد به نفس خود را از دست داد.اما مصمم بود تا ببیند با این بیماری چقدر می تواند تلاش کند و تا چه حد می تواند پیش رود. او شروع کرد به دویدن ماراتن و صعود به کوه ها و اکنون در لانگیرباین سخت مشغول آماده سازی های نهایی برای انجام سفر سورتمه سگی به قطب شمال است. وندی بوکر 56 ساله مادر سه فرزند اهل منچستر ماساچوست مبتلا به ام اس است که حقیقتا داستان جالبی را برای سهیم شدن دارد.

با تشخیص ام اس در سال 1998 ، وندی هرگز تصور نمی کرد که ظرف 13 سال پس از این تشخیص ، به شش و نیم قله از هفت قله جهان صعود کرده ( اورست را تا جبهه لوتسه صعود کرد) و در راه عزیمت به قطب شمال باشد.

سفرهای قطبی

در نیمه آوریل این خانم به تلاش و هدف جدیدش یعنی سه گانه قطبی دست خواهد زد که با سفر سورتمه سگی به قطب شمال آغاز می شود. سپس در دسامبر 2011 با راه پیمایی اسکی به سوی قطب جنوب ادامه خواهد داد ، و در آخر عرض گرینلند را اسکی خواهد کرد. یک کارگردان/ فیلمبردار هم به عنوان بخشی از پروژه فیلم مستند در باره سفرها ی سه گانه قطبی او تا قطب شمال او را همراهی خواهد کرد.

دونده ماراتن

در سال 1998 در سن 43 سالگی پس از دچار شدن به مشکلات تعادل ، دید تار و بی حسی در سمت چپ بدنش پزشکان گفتند که بوکر به RMSS مبتلا شده است. او هرگز نمی توانست تصور کند که ظرف کمی بیش از یک دهه ، یکی از کمتر از 30 زن حاضر در جهان شود که تقریبا تمام " هفت قله" را صعود کرده است.

قبل از این تشخیص ، ورزش هایی که وندی انجام می داد شامل گاهی اوقات شرکت در کلاس jazzercise و دویدن گاه به گاه بود. اما پس از تشخیص بیماری ، تصمیم جدی گرفت تا سبک زندگی و برنامه غذایی سالمی را دنبال کند و یک دونده جدی شود.تنها دو سال پس از این تشخیص ، اولین بار در سال 2000 در ماراتن بوستون دوید و تا 2010 در 10 ماراتن مهم رقابت کرد.

کوه نوردی

بزودی پس از آغاز دویدن ، وندی عزم خود را برای تلاش مهم بعدی اش جزم کرد : صعود به مرتفع ترین قلل جهان در هفت قاره. مهم نیست که کوه نوردان معمولی عموما مردانی با سنین 30 تا 40 سال هستند. وندی مصمم بود تا نشان دهد بیماری ام اس قرار نیست یک بیماری ناتوان کننده باشد و می خواست الهام بخش 400000 آمریکایی مبتلا به ام اس ، پرستاران شان ، دوستان و خانواده های شان باشد. و علاوه بر آن ، انعطاف پذیری او گواهی است برای تمام کسانی که دچار مصیبت هستند و در مورد آنچه که می توانند انجام دهند شک دارند.

در ژوئن 2004 در سن 49 سالگی اولین زن مبتلا به ام اس شد که تا این زمان کوه مک کینلی ( یا معروف به دنالی ) – در تلاش دومش – صعود می کرد. وندی در مورد این تجربه اش گفت :" دشوار است ، بسیار شیب دارد ، ترسناک است ، همیشه به قله نمی رسیم ( گاهی اوقات باید کارها را بیش از یک بار انجام دهیم)."

علاوه بر دنالی ، وندی قلل کیلیمانجارو در آفریقا ، البروس در روسیه ، آکونکاگوا در آرژانتین ( در تلاش دوم) ، توده سنگی وینسون در قطب جنوب ، کوسکیوسزکو در استرالیا را صعود کرد و در می 2009 و 2010 در اورست تلاش کرد. وندی همچنین بسیار به دوچرخه سواری علاقمند است و از یخ نوردی و پرش آزاد هم لذت می برد.

در مورد بیماری ام اس

ام اس یک بیماری مزمن و اغلب ناتوان کننده است که به سیستم عصبی مرکزی حمله می کند. علائم ممکن است خفیف نظیر بی حسی در دست و پاها باشد یا شدید مثل فلج کامل یا از دست دادن بینایی باشد. پیشرفت ، شدت و علائم ویژه ام اس غیرقابل پیش بینی است و از فردی به فردی دیگر متفاوت است. در ایالات متحده ، در حال حاضر حدود 400000 بیمار ام اس وجود دارد – و هر هفته 200 نفر به آن اضافه می شوند. گمان می کنند بیش از 1/2 میلیون نفر در سطح جهان به این بیماری مبتلا هستند.

منبع : http://explorersweb.com/polar/news.php?id=20083
مترجم :جناب آقای فریدون شیرمحمدلی

موسسه علمی پزشکی کوهستان ایرانیان
دکتر حمید مساعدیان-27فروردین 1390