اصفهان مامورایجاد زیر ساخت دانشی بیماری مولتیپل اسکلروز درکشور - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>با حکم معاون وزیر بهداشت
اصفهان مامور ايجاد زيرساخت دانشي بيماري مولتيپل اسكلروز در كشور
خبرگزاری ایمنا: مركز كشوري زيرساخت دانشي بيماري مولتيپل اسكلروز (MS) در دانشگاه علوم پزشكي استان اصفهان تاسيس شد.


يکشنبه ۶ مرداد ۱۳۹۲ - ۰۹:۴۰
به گزارش ایمنا، با حكم مصطفي قانعي، معاون تحقيقات و فناوري وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي، ماموريت ايجاد زيرساخت دانشي (knowledge-base) بيماري مولتيپل اسكلروز در كشور به دانشگاه علوم پزشكي اصفهان محول شده است.
مسوول مركز زيرساخت دانشي بيماري ام اس امروز گفت: اين مركز با هدف انجام تحقيقات گسترده و بنيادي درباره بيماري مولتيپل اسكلروز و روش هاي كنترل و مهار آن در كشور تاسيس شده است.
فرشته اشتري افزود: با توجه به حساسيت ايجاد شده درباره بيماري ام اس و افزايش ميزان شيوع آن در كشور بويژه در ميان جوانان، ايجاد چنين مركزي ضروري است.
وي با اشاره به اينكه ميزان شيوع اين بيماري در استان اصفهان نيز بالاست، تصريح كرد: هدف اصلي ما در اين مركز علت يابي ابتلا به بيماري ام اس و بررسي آن است.
وي گفت: عوامل مختلفي مانند محيطي و ژنتيكي در ابتلا به بيماري ام اس نقش دارد و ما بايد بدانيم كدام يك از اين علل در كشور ما بيشترين تاثير را دارد.
وي اولين قدم فعاليت اين مركز را جمعيت شناسي و همه گير شناسي (اپيدميولوژي) دانست و افزود: ما در اين مرحله به دنبال اين هستيم كه بيماري ام اس چگونه به وجود مي آيد و هنگامي كه جمعيتي از مردم به آن مبتلا مي شوند چه اتفاقي مي‌افتد.
عضو هيات علمي گروه مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي اصفهان افزود: در اين مرحله به شناسايي دقيق تعداد افراد مبتلا به بيماري ام اس، تركيب جمعيتي آنها مانند جنسيت، سن، ميزان تحصيلات، محل زندگي و طبقه اجتماعي آنها و چگونگي شيوع آن در مناطق مختلف پرداخته مي شود.
اشتري با اشاره به اينكه بهتر شدن كيفيت زندگي بيماران مبتلا به ام اس و رفع نياز آنها نيز يكي از اهداف مركز زيرساخت دانشي است گفت: در اين مركز از تخصص هاي مختلفي مانند مغز و اعصاب و اپيدميولوژي بهره گرفته مي شود.
وي با بيان اينكه تحقيقات زيادي در سراسر دنيا درباره بيماري ام اس انجام مي شود گفت: هنوز علت و روش درمان قطعي براي اين بيماري كشف نشده است.
مسوول مركز زيرساخت دانشي بيماري ام اس گفت: آمار مشخصي درباره ميزان مرگ و مير در ميان بيماران مبتلا به اين بيماري وجود ندارد و به دليل عوارض و ناتوانايي هايي اين بيماران، ارتقا كيفيت زندگي آنها از اهميت خاصي برخوردار است.
وي با اشاره به فعاليت دو مركز تحقيقاتي ام اس در اصفهان گفت: در اين استان بيشترين بررسي ها و تحقيقات درباره اين بيماري صورت گرفته است كه از نتايج آنها در مركز زيرساخت دانشي استفاده مي شود.
اشتري تعداد بيماران مبتلا به ام اس در استان اصفهان كه شناسايي شده اند را حدود پنج هزار نفر اعلام و تصريح كرد: اين افراد بيماراني هستند كه بواسطه مصرف دارو در بانك اطلاعاتي ثبت نام كرده اند.
تعداد افراد مبتلا به بيماري ام اس در كشورنيز حدود ۶۰ هزار نفر اعلام شده است.

http://www.imna.ir/vdcguz9quak9qw4.rpra.html