مشکلات بینایی و چشمی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>تا اونجایی که برداشت کردم مشکلات بینایی عبارتند از : کاهش حاد قدرت بینایی - تیرگی بینایی - دوبینی - پرش چشم - آب مروارید که در مورد همشون توضیح داده شده ...

دو جزء موثر در بینایی عبارتند از :
۱- توانایی ایجاد تصویر
۲- هماهنگی و قدرت عضلات اطراف کاسه چشم در کنترل حرکات چشم
هر دو مورد می‌ تواند در سیر بیماری ام اس تحت تاثیر قرار گرفته و سبب بروز اختلالات بینایی گردد.

التهاب و تخریب میلین در عصب بینایی که چشم و مغز را به هم ارتباط می دهد، باعث ایجاد نوریت(Neuritis) میشود که کاهش حاد قدرت بینایی را به دنبال دارد.درمان ایتدایی در موارد خفیف با صبر کردن است تا التهاب خود به خود از بین برود و عملکرد بازگردد. اگر این مشکل ناتوان کننده و شدیدتر باشد، کورتون وریدی با دوز بالا ممکن است برای کاهش التهاب داده شود.
کورتون با دوز بالا ممکن است بهبودی را سرعت بخشد ولی آن را به طور کامل درمان نخواهد کرد.
گفته شد که همه نوریت های بینایی نیاز به درمان ندارند. اگرچه کاهش بینایی نگرانی شدیدی در بیمار و پزشک به وجود می آورد ولی بهتر است رویکردی آرام و دقیق نسبت به آن داشت.
در برخی موارد حتی بعد از کاهش التهاب، نقصان بینایی باقی می ماند و این موضوع به خصوص در شب و زمانی که نور کم است قابل توجه است، گاهی در نور طبیعی نیز، رنگ ها به صورت رنگ پریده ظاهر می شوند. بعلاوه گاهی اوقات سوراخ هایی در میدان بینایی به وجود می آید و قسمتی از میدان دید تیره و تار می شود. این مشکل را با عینک نمی توان درمان کرد و البته به مرور زمان این مشکل رفع خواهد شد و فرد شکایتی نخواهد داشت.

ضعف در هماهنگی و قدرت عضلات چشم باعث دوبینی می شود. این مشکل در حمله حاد ممکن است با کورتون درمان شود، با گذشت زمان نیز، مغز معمولا دو بینی را جبران می کند و در نتیجه تصاویر دریافتی علی رغم ضعف عضلات طبیعی می شود. اگر چشم با پارچه ای بسته شود، این جبران صورت نخواهد گرفت، این عمل را باید در هنگام مطالعه، رانندگی و تماشای تلویزیون انجام داد. راه حل ساده تر استفاده از منشور هایی است که به عنوان عینک استفاده می شوند.

پرش چشم ممکن است در بیماری ام اس اتفاق افتد که به آن نیستاگموس (Nystagmus) می گویند. ام اس ممکن است با انواعی از نیستاگموس همراه باشد در مجموع این مشکل بیش از آن که یک مشکل بزرگ و جدی باشد، آزار دهنده است، کلونازپام، گاباپنیتین و دارو های دیگر گاهی نیستاگموس را کاهش می دهند.

آب مروارید (کدر شدن عدسی چشم) ممکن است در بیماری ام اس دید را کاهش دهد چون کورتون احتمال بروز آب مرواید را زیاد می کند در بین بیماران ام اس، آب مروارید در سنین پایین‌تر نسبت به سایر افراد ایجاد می شود. گرچه پیدایش آب مروارید بندرت دیده می شود.
برداشتن عدسی غیر طبیعی از طریق عمل جراحی باعث بهبود در بینایی می شود. همانند سایر علائم ام اس، نوسانات قابل توجهی در علائم بینایی در افراد مبتلا به ام اس ممکن است اتفاق افتد.
کاهش شدت بینایی و دوبینی ممکن است با خستگی، افزایش درجه حرارت (پدیده اتوف)، استرس و عفونت افزایش یابد.

در شرایط فوق، کنترل و درمان این علایم ممکن است به بهبود بینایی کمک کند و این نوسانات به معنی بروز حمله های جدید و عود بیماری نیستند.

منبع : درمان های علامتی در ام اس (دکتر سید مسعود نبوی - دکتر افشین ایران پور)