نقش خوراکی ها و نوشیدنی ها دراثربخشي داروها - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>برخی آبمیوه‌ها یا نوشیدنی‌ها، ممکن است برای سلامتی مفید و حتی ضروری باشند. اما چنانچه افراد در حال مصرف دارو باشند، این پرسش مطرح است که آیا مصرف همزمان داروها با نوشیدنی‌های مفید بر نحوه اثرگذاری داروها تغییری ایجاد نمی‌کند؟ پاسخ به این سؤال قطعی نیست.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از خورشید ؛ نتایج تحقیقات مختلف نشان داده نوشیدنی‌هایی مانند آبمیوه‌ها، شیر، چای و … می‌توانند در تأثیرگذاری داروهای مصرفی افراد تداخل ایجاد کنند، اثر دارو را کاهش دهند و حتی خطراتی را برای فرد به همراه داشته باشند.

آب گریپ‌‌فروت: نوشیدن آب گریپ‌فروت می‌تواند روی بعضی داروها تأثیرگذار باشد. به این ترتیب که در اغلب موارد، سطح دارو را در خون افزایش می‌دهد. این امر می‌تواند خطرعوارض جانبی را بالا برده یا به طور کل، اثر دارو را تغییر دهد. گریپ‌فروت همچنین فعالیت‌های آنزیمی که بدن برای پردازش بیش از ۵۰ دارو به آن نیاز دارد را کاهش می‌دهد.

آب پرتقال: چنانچه دارویی که مصرف می‌کنید سطح پتاسیم خون را بالا می‌برد از نوشیدن آب پرتقال به همراه آن خودداری کنید. آب پرتقال درصد افزایش پتاسیم در خون را افزایش می‌دهد. بالا رفتن بیش از حد پتاسیم در بدن منجر به بروز علائمی مانند گرفتگی عضلات و یا تپش قلب می‌شود.

در کنار توجه به تأثیرگذاری برخی آبمیوه‌ها هنگام مصرف دارو، بهتر است مراقب این دو مورد نیز باشید:

مصرف شیر و لبنیات: کلسیم موجود در شیر، جذب برخی داروها از جمله داروهای هورمونی تیروئید را با مشکل مواجه می‌کند. درخصوص داروهای پادزیست یا در اصطلاح آنتی‌بیوتیک باید از پزشک خود جویا شوید.

نوشیدن چای سبز: ویتامین K موجود در چای سبز اثرات رقیق‌کنندگی خون در داروهایی مانند وارفارین را از بین می‌برد.پس بیماران قلبی و افرادی که عمل جراحی تعویض دریچه انجام داده‌‌اند باید بیشتر دقت کنند.