نحوه جستجو مقالات پزشکی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>اگر اجازه بدین توضیحاتی رو پیرامون مقالات معتبر پزشکی و نحوه سرچ عرض کنم و این شیوه در مورد دوستانی که علاقه به تحقیق دارند مفید واقع می شود.
به عنوان مثال اگر بخواهیم در مورد رابطه بین داروی Simvastatin و MS تحقیق کنیم یک شیوه عمومی و غلط سرچ در گوگل یا موتورهای جستجوی عام است که هر نوشته ای با هر اعتبار پایین یا بالایی را برای ما پیدا می کند . مثلا اگر یک نفر هم همینطوری از این دو واژه در وبلاگ شخصیش استفاده کرده باشد، به عنوان یک نتیجه جستجو، برای ما نمایان می شود.

اما یکی از راههای سرچ درست در مقالات معتبر، استفاده از سایتهای تخصصی مثل اطلاعات پزشکی و علمی MESH می باشد.
برای این کار به سایت http://www.ncbi.nlm.nih.gov/ مراجعه می کنیم و در کنار مربع سرچ بالا، به جای All databases گزینه MESH را انتخاب می کنیم و در مربع واژه Simvastatin را می نویسیم و سرچ ... اولین گزینه ای که به عنوان نتیجه سرچ مشخص می شود را تیک می زنیم و در سمت راست تصویر روی عبارت "Add to search builder" کلیک می کنیم .
نتیجه این میشود که عبارتی که تیک زده ایم در مربع سمت راست ظاهر می شود . گزینه AND را کلیک کرده و اینبار در مربع بالای تصویر گزینه multiple sclerosis را می نویسم و دوباره سرچ بالای صفحه .... این بار هم اولین نتیجه سرچ (که واژه مشخص شده این عبارت در دیتابیس MESH میباشد) را تیک زده و دوباره Add to search builder را می زنیم .

نتیجه نهایی را با کلیک کردن روی مربع Search pubmed در سمت راست تصویر می بینیم . خلاصه مقالات معتبری در مورد این دو واژه

اولین نتیجه تحقیق در قسمت MAIN RESULTS مشخص کرده که در ۴ تحقیق تفاوت واضحی بین دو گروه که انترفرون و سیمواستاتین میگیرند با گروهی که فقط انترفرون میگیرند دیده نشد (که از بین این ۴ تحقیق، ۳ تحقیق متد پژوهشی خوبی را بکار برده و یکی نه)

دومین نتیجه تحقیق، اثر ضد التهابی استاتین ها را نشان می دهد . (نه در مقایسه با چیزی)

سومین نتیجه هم اثر خوبی از ترکیب انترفرون و استاتین را نشان نمی دهد.

چهارمین هم، اثر خوبی از استاتین در ترکیب با انترفرون را نشان نداده و حتی آمار عود بیشتر هم شده

پنجمین تحقیق اما اثر کمی از کاهش عود در ترکیب این دو دارو با هم را نشان داده در مقایسه با انترفرون به تنهایی

....

و با نگاهی کلی به دست میاوریم که این دارو هنوز به اثبات کامل برای درمان یا جلوگیری از عود نرسیده و قدرت مقالات عدم اثر تا به اینجا از مقالات موثر بیشتر بوده ....

البته شاید فردا سرچ کنیم و مقاله دیگری در تایید دارو نوشته شده باشد. یافته های پزشکی همیشه نسبی است . من فقط یک شیوه سرچ را توضیح دادم

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/

جسارتا این راه ساده را برای بررسی همه موارد جدید پیشنهاد می کن
.ببخشید دوستان. اما دوستانی که تمایل بهترجمه مطلب دارن لطف کنن فقط از این سایت استفاده کنن.
روزانه آبدیت میشه و تاییدیه جانهاپکینز و هاروارد رو هم داره.
مقالات و تحقیقات هم بیششتر از این دو دانشگاه هست.خواهشن هر مطلبی میخواد ترجمه بشه از این مرجع باشه.چون معتبرترین رفرنس هست
fhgh Hlnk