مهارت های زندگي با ام.اس - مراقبت از خود - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>
شما به عنوان بیمار ام اس چه باید بکنید

شاید بهتر باشد کارهایی را که به عنوان بیمار ام‌اس به عهده شماست با شماره مشخص نماییم .

1- اولین قدم در برخورد با ام‌اس آن است که روحیه خود را حفظ کنید . با اعتماد به نفس و امید به آینده با بیماری کنار بیایید و زندگی اجتماعی و عادی خود را مفیدتر از گذشته سپری کنید .



2- اطلاعات صحیح و کامل را در مورد بیماری از پزشک معالج ، کادر درمانی یا مشاورین آگاه در انجمن ام‌اس کسب نمایید . به شایعات یا خبرهای جسته و گریخته نوشته شده در مطبوعات یا پخش شده از صدا و سیما توجه ننمایید .

3- به یاد داشته باشید دادن اطلاعات کامل و دقیق در شروع بیماری یا در مراحل مختلف سیر آن در تشخیص صحیح بیماری یا حملات آن به پزشک معالج کمک بسیار زیادی می‌کند .

4- هر گونه تغییر جزئی در وضعیت سلامت عمومی‌ خود را هر چند بی اهمیت جدی گرفته با پزشک معالج خود مشورت نمایید.

5- از آنجائیکه ام‌اس بیماری مزمنی است، درمان طولانی را طلب می‌کند . علاوه بر آن باید شیوه صحیح زندگی را نیزبیاموزید و بکار ببندید تا از عوارض بیماری کاسته و زندگی شما حداقل تأ ثیررا بپذیرید .

6- شروع درمان با هر دارو یا روش کمکی نیازمند مشورت با پزشک معالج و صلاحدید اوست و قطع درمان نیز از این مسئله تبعیت می‌کند .

7- هرگز نحوه درمان خودرا با بیمار دیگر مقایسه نکنید چون اتخاذ شیوه درمانی و نوع داروی مناسب بسته به علایم و شرایط خاص شماست . دو بیمار ام‌اس کاملاً شبیه هم نیستند تا درمانهای آنان مشابه هم باشد .

8- از مصرف بیش از حد غذا یا بکار بردن رژیم غذایی بصورت خودسرانه خودداری نمایید زیرا چاقی یا کاهش وزن سریع و غیراصولی ، هر دو زیانبارند .

9- همانطور که قبلا نیز گفته شد هیچ ممنوعیت غذایی در ام‌اس وجود ندارد .پس به میزان کافی از همه گروه‌های غذایی جهت دریافت تمام ویتامینها ، مواد معدنی و آلی استفاده نمایید .

10- به علت تأثیر مستقیم بیماری یا عوارض دارویی و یا شرایط محیطی ناخواسته، افسردگی از همراهان شایع بیماری ام‌اس می‌باشد . هرگاه احساس نمودید که از نظر روانی دچار حالتهای غیر طبیعی خلق یا سایر اختلالات مشابه شدید با مشورت پزشک معالج به روانپزشک مراجعه نمایید .

11- آخرین سخن آن که تغذیه خوب وسالم ، خواب کافی و منظم ، شغل مناسب ، ورزش روزانه منظم ، برنامه توالت روزانه منظم ، برنامه های مفرح دوره‌ای و در کل زندگی منظم بدور از هر گونه فشارهای عصبی غیر معمول داشته باشید .