چگونه ویتامین D با بیماری مولتیپل اسکلروزیس ( MS ) مقابله می کند - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>
تاثير ويتامين «دی» بر بيماري ام‌اس( مولتيپل اسكلروز )؟

براساس مطالعاتي كه درباره پيش از هفت ميليون نفر انجام شده به نظر مي‌رسد ويتامين D به جلوگيري از ابتلا انسان به بيماري ام‌اس كمك مي‌كند.
به گزارش آسوشيتدپرس ، تحقيق نشان داد احتمال ابتلاي آن تعداد از اعضاي سفيدپوست ارتش امريكا كه بيشترين ميزان ويتامين D را در خون خود داشتند به بيماري ام‌اس 62 درصد كمتر از كساني است كه ويتامين D كمتري در خون خود داشتند.
چنين ارتباطي در سياهان يا اسپانيولي‌ها مشاهده نشد كه دليل احتمال آن تعداد اندك آنان در گروه تحت بررسي بود.
همچنين، بدن از نور آفتاب ويتامين D مي‌سازد و پوست سياهپوستان و افراد داراي پوست تيره به سهولت پوست سفيد نور آفتاب را جذب نمي‌كند.
اين تحقيق مويد تحقيقات كوچكتر قبلي است كه نشان مي‌داد اين بيماري كه به اعصاب لطمه مي‌زند در مردمي كه دور از مناطق استوايي زندگي مي‌كنند و كمتر در معرض نور مستقيم آفتاب قرار مي‌گيرند، شايعتر است.
دكتر آلبرتو اشيرو از عوامل اين تحقيق و اسناد تغذيه دانشكده بهداشت عمومي دانشگاه هاروارد گفت در صورت تاييد ، اين يافته‌ها نشان مي‌دهد از بسياري از موارد ام‌اس مي‌توان با افزايش ميزان ويتامين D در خون انسان جلوگيري كرد.
وي گفت با اين حال اين يافته‌ها ثابت نمي‌كند كه فقدان ويتامين D مي‌تواند باعث ام‌اس شود ، به اين دليل هنوز خيلي زود است به مردم توصيه شود براي اجتناب از اين بيماري ويتامين D مصرف كنند.
ويتامين D در شير غني شده و ماهي‌هاي روغني نيز وجود دارد اما تامين مقدار كافي آن صرفا از راه خوراكي دشوار است. نور آفتاب بزرگترين منبع ويتامين D است كه براي داشتن استخوان‌هاي سالم ضروري است.
بررسي‌هاي ديگر وجود مقادير فراوان ويتامين D را در خون با كاهش خطر انواع سرطان‌ها پيوند داده‌اند.
© 1380، 1391 دکتر ابراهیم رزم پا. | تمامی حقوق مادی و معنوی متعلق به دکتر ابراهیم رزم پا می باشد


پیشگیری از MS با ویتامین D
نویسنده: دکتر فرخ سیف بهزاد همکاران: فرانک مهرابی پور- فرناز مهرابی پور - ۱۳٩۱/٧/٢

نتایج چند بررسی انجام شده حاکی از آن است که حفظ میزان ویتامین D در حد کافی دارای تاثیر محافظتی است و از احتمال ایجاد اسکلروز مولتیپل (MS) می کاهد. نتایج بررسی های دیگر حاکی از آن است که در افراد دچار بیماری MS ، تجویز ویتامین D از کثرت وخامت نشانه ها می کاهد . اما برای ارزیابی این یافته ها لازم است پژوهش های بیشتر انجام شود.



وقتی شخص دچار MS می شود، سیستم ایمنی اش به پوشش محافظ یاخته های عصبی حمله می کند. نتایج پژوهش حاکی از ارتباط میان ویتامین D و MS است که به آثار مثبت ویتامین D بر دستگاه ایمنی مربوط است.

پیوند میان ویتامین D و MS با ارتباط میان آفتاب و احتمال بروز MS تقویت می شود. هرچه شخصی دورتر از خط استوا زندگی کند، احتمال بروز MS بیشتر می شود. آفتاب موثرترین منبع ویتامین D بدن است و حاکی از آنکه تماس با نور آفتاب ممکن است سبب حفاظت در برابر MS شود.

برای بزرگسالان 19 تا 70 ساله، توصیه شده است روزانه 600 واحد بین المللی ویتامین D مصرف شود و این مقدار در افراد 71 ساله و بالاتر به 800 واحد بین المللی افزایش می یابد .بعضی پزشکان کافی بودن این مقدار ویتامین D را زیر سوال برده و تصور می کنند مصرف ویتامین D بیشتر برای بسیاری افراد بزرگسال از مصرف بیش از 4000 واحد بین المللی در روز پرهیز نمایند.

مصرف مقدار خوراک بالای ویتامین D به مدت طولانی ممکن است به پیدایش مسمومیت بیانجامد شناسه ها و نشانه های این حالت عبارتند از تهوع، استفراغ، یبوست ، بی اشتهایی، ضعف و کاهش وزن . افزون بر این ، مسمومیت با ویتامین D ممکن است به افزایش میزان کلسیم در خون منتهی شود که به سنگ کلیه می انجامد.

در صورتی که بیمار تصور کند میزان مصرف ویتامین D کم یا زیاد است، باید با طبیبی خبره مشاوره کند.

منابع



Raghuwanshi A, et al. Vitamin D and multiple sclerosis. Journal of Cell Biochemistry. 2008;105:338.
Ramagopalan SV, et al. Expression of the multiple sclerosis-associated MHC class II allele HLA-DRB1*1501 is regulated by vitamin D. PLoS Genetics. 2009;5:e1000369. http://www.plosgenetics.org/article/info:doi/10.1371/journal.pgen.1000369. Accessed July 26, 2010.
Pierrot-Deseilligny C. Clinical implications of a possible role of vitamin D in multiple sclerosis. Journal of Neurology. 2009;256:1468.
Smolders J, et al. Vitamin D status is positively correlated with regulatory T cell function in patients with multiple sclerosis. PLoS One. 2009;4:e6635. http://www.plosone.org/article/info:doi/10.1371/journal.pone.0006635. Accessed July 26, 2010.
Dietary supplement fact sheet: Vitamin D health. Office of Dietary Supplements. National Institutes of Health. http://ods.od.nih.gov/factsheets/vitamind.asp. Accessed Dec. 2, 2010.
Dietary Reference Intakes for calcium and vitamin D. Institute of Medicine. http://www.iom.edu/vitamind. Accessed Dec. 2, 2010.
Vitamin D. The Merck manuals: The Merck Manual for Healthcare Professionals. http://www.merck.com/mmpe/sec01/ch004/ch004k.html. Accessed Aug. 11, 2010.