بعد از خواندن این خبر دیگر قند و شکر نمی‌خورید!! - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>
قند؛ عامل تضعیف سیستم دفاعی بدن

كارشناس دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت: بر اساس بررسی‌های انجام شده، قند عامل تضعیف سیستم دفاعی بدن در برابر بیشتر بیماری‌هاست به طوریكه پس از هر نوبت مصرف یك خوردنی شیرین، سیستم ایمنی بدن تا 75 درصد كارآیی خود را از دست می‌دهد و این مدت بهترین زمان برای فعال شدن میکروب‌ها و ویروس‌ها است.

به گزارش گروه دريافت خبر خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا) منطقه همدان، "سوري" افزود: به طور كلی در مواد غذایی دو نوع قند وجود دارد كه شامل قندهای ساده و پیچیده هستند؛ قند پیچیده مدت طولانی‌تری طول می‌كشد تا در داخل بدن تجزیه شود و برای بدن سالم‌تر است، این نوع قند در کربوهیدرات‌های طبیعی مانند غلات سبوس‌دار و میوه‌ها یافت می‌شود.

وي ادامه داد: از سوی دیگر، قند ساده سریع‌تر در بدن تجزیه می‌شود و موجب افت و خیز محسوس انرژی می‌شود، این نوع قند شامل قندهای موجود در مواد شیرین و نشاسته‌ای تصفیه‌ شده و فرآوری شده است و مصرف بیش از اندازه قند ساده مشكلات جدی برای سلامت بدن ایجاد می‌كند.

سوري اظهار كرد: قندهای ساده می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تضعیف كرده و یا حتی از کار بیندازند؛ بررسی‌ها نشان می‌دهد كه پس از هر بار مصرف محصولات حاوی قند، گلبول‌های سفید بدن از فعالیت باز می‌ایستند و بین دو تا پنج ساعت بدن کاملاً آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود و مصرف این نوع قند، تعادل مواد معدنی بدن را به هم می‌زند.

وي تصريح كرد: قند، فاقد ویتامین، مواد معدنی و فیبر خوراكی است در واقع قند یك ماده زائد به شمار مي‌آيد که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست، از این رو برای اینکه ساختار مولکولی قند شکسته شود بدن مجبور است از مواد معدنی محلول موجود در بدن استفاده کند تا بتواند قند وارد شده به داخل بدن را هضم کند و در نتیجه تعادل عناصر معدنی مهم مانند کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سدیم، کروم و مس در بدن به هم می‌خورد.

كارشناس دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشكي همدان بيان كرد: مصرف مواد قندی ناسالم موجب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می‌شود و احساس اضطراب بیش از اندازه، آشفتگی و بدخلقی از پیامدهای خوردن مواد قندی است به علاوه این ماده سبب بی‌حوصلگی می‌شود و افرادی که قند زیاد مصرف می‌کنند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت‌های بدنی ندارند در کودکان نیز خوردن مواد قندی موجب کاهش ضریب هوشی و افت بازده تحصیلی می‌شود.

وي عنوان كرد: بی‌تردید مصرف زیاد مواد قندی به کلیه‌ها آسیب می‌رساند و چه بسا كه عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه است همچنین مصرف قند عامل مهم تشكیل سنگ مثانه نیز محسوب مي شود.

سوري خاطرنشان كرد: بر خلاف تصور عموم مردم، عاملی كه باعث بالا رفتن شدید کلسترول بد خون و نیز افت مقدار کلسترول خوب در خون می‌شود، مصرف مواد قندی است، این ماده به طور كلی سبب بالا رفتن کلسترول می‌شود در عین حال مصرف قندهای مضر یكی از عوامل بسیار موثر در بالا رفتن میزان چربی‌تری گلیسیرید خون است كه سلامت قلب و عروق را به طور جدی به خطر می‌اندازد.

وي گفت: آزمایش‌ها نشان می‌دهد كه مصرف قند در جذب عناصر مهم و ضروری برای سلامت استخوان‌ها یعنی کلسیم و منیزیم اختلال ایجاد می‌کند بدین معنی كه اگر شیر را با کیک یا شکلات مصرف كنید، هیچ کلسیمی در استخوان‌های شما ذخیره نخواهد شد. بر همین اساس مصرف قند زیاد، عامل اصلی پوکی استخوان بوده چراكه ماده‌ای زائد و فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست از این رو سلول‌ها مجبور هستند برای شکستن مولکول‌های قند از املاح کلسیم و منیزیم ذخیره در استخوان‌ها استفاده کنند.

وي ادامه داد: هر چه مواد غذایی شیرین بیشتر مصرف شود، کلسیم بیشتری از استخوان‌ها خارج شده و در فرایند هضم قند و شیرینی مصرف می‌شود در نهایت استخوان‌ها پس از چند سال پوک می‌شوند و علت اصلی خرابی دندان‌ها نیز همین است چراكه کلسیم از دندان‌ها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می‌شود.

سوري اضافه كرد: قند عامل اصلی بروز برخی از سرطان‌ها شامل سرطان‌های پستان، پروستات و روده و راست روده است، مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می‌دهد، باعث ضعف بینایی، تنگ شدن عروق خونی و در نهایت سکته می‌شود، عامل ترش کردن معده است و همانطور كه تاكید شد خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را تشدید می‌کند علاوه بر این‌ها، پیر شدن زودرس، سفید شدن موها و چین و چروک‌های پوستی ناشی از مصرف خوراکی‌های شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین.

وي عنوان كرد: برخی از مطالعات در سال‌های اخیر نشان داده است كه مصرف زیاد مواد قندی گرایش به الکل و مواد مخدر را بیشتر می‌كند.

وي اظهار كرد: مهم‌ترین بیماری قرن حاضر یعنی آلزایمر که با حواس پرتی‌های کوچک شروع می‌شود بر اثر مصرف زیاد مواد قندی بروز می‌كند علاوه بر این‌ها، مصرف بی‌رویه مواد قندی عامل اصلی چاق شدن، عامل مهم در بروز آرتروز مفاصل، یکی از عوامل اصلی بیماری آسم، آلرژی به غذاهای گوناگون، بالا رفتن فشار خون، ایجاد اگزما در کودکان، آب مروارید است.

كارشناس دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشكي همدان تصريح كرد: بسیاری از متخصصان تاكید دارند كه بزرگترین خطر ناشی از مصرف زیاد قند این است که ساختمان مولكول وراثتی دی ان آ را می‌شکند و آن را تغییر می‌دهد که در نتیجه موجب سرطانی شدن سلول‌ها می‌شود، قند سبب تولید مولكول‌های مضر رادیکال‌ آزاد در خون و افزایش خطر بروز سرطان می‌شود، حتی در بسیاری از موارد سردردهای بی‌موقع و بی‌دلیل و میگرن بر اثر مصرف خوردنی‌های شیرین بروز می‌كنند.

وي ادامه داد: مصرف قند انعطاف پذیری ماهیچه‌ها و اندام بدن را کم می‌کند به طوریکه با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می‌شوند و درد می‌گیرند.

وي بيان كرد: مردم تصور می‌کنند با مصرف یك خوردنی شیرین روحیه‌شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملاً برعکس است، شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می‌یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد.

سوري تاكيد كرد: قند عامل افزایش تقسیم سلول‌های کبد و سرطان کبد، افزایش مقدار چربی کبد، بزرگ شدن اندازه کلیه‌ها، اختلال در کار پانکراس، یبوست و خشکی روده، كاهش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان و بالاخره افزایش خطر بسته شدن عروق خونی است.

وي در ادامه به بيان بیش از 20 علت برای اینکه چای‌تان را بدون قند یا شکر بنوشید پرداخت و گفت: دستگاه ایمنی بدن را تضعیف می‌کند، دفاع بدن در مقابل عفونت‌ها را کاهش می‌دهد، خطر بیماری قلبی را افزایش می‌دهد، تری‌گلیسیرید خون را بالا می‌برد، کلسترول بد خون (LDL) و کل کلسترول را افزایش می‌دهد، کلسترول خوب خون (HDL) را پایین می‌آورد، در جذب کلسیم و منیزیم ایجاد تداخل می‌کند، در ایجاد استئوپروز (پوکی استخوان) نقش دارد، در ابتلا به دیابت موثر است، قند خون ناشتا را بالا می‌برد، باعث ابتلا به چاقی می‌شود، دندان‌ها را می‌پوساند، بیماری‌های لثه را بدتر می‌کند، معده را اسیدی می‌کند، خطر بیماری‌های التهابی روده را می‌افزاید، با کمبود مس در بدن ارتباط دارد، چسبندگی پلاکت‌های خون به یکدیگر را بالا می‌برد، با ابتلا به فشارخون ارتباط جدی دارد، بر کار کلیه‌ها تأثیر نامطلوب می‌گذارد، از علل ایجاد آلرژی غذایی است، ایجاد رادیکال‌های آزاد را در خون سرعت می‌بخشد، میزان چربی کبد را می‌افزاید، باعث باقی‌ماندن مایعات اضافه توسط کلیه‌ها در بدن می‌شود، با حالاتی مثل افسردگی، سردرد میگرنی، اضطراب، اختلال تمرکز و فعالیت بیش از حد، به ویژه در کودکان ارتباط دارند و مقدار آدرنالین خون کودکان (مرتبط با اضطراب) را بالا می‌برد، حملات افت قند خون را موجب می‌شود و غذای اصلی سلول‌های سرطانی در بدن است.

وي درباره اينكه چگونه بدون استفاده از مواد قندی، سطح انرژی بدن را بالا ببریم، بيان كرد: از میان وعده‌ای استفاده کنید که دارای مقدار کمی چربی، پروتئین و کربوهیدرات باشد این نوع میان وعده‌ها، می‌تواند شامل آجیل، کره بادام زمینی و میوه‌های خشک باشد چراكه انرژی برای بدن تهیه می‌کند که مدت زمان بیشتری در بدن باقی می‌ماند.

سوري ادامه داد: به موزیک گوش دهید، آهنگ مورد علاقه خود را بگذارید و با آن بخوانید، آهنگ به شما کمک می‌کند تا فعال‌تر بمانید و قدری تحرک داشته باشید همچنين ورزش‌های سبک را انجام دهید، می‌توانید اطراف خانه بدوید یا با بچه‌ها بازی کنید، ورزش به شما کمک می‌کند قدری حرکت داشته باشید و فعال باشید.

وي افزود: صورت خود را با آب سرد بشویید، شوک ناگهان که آب سرد به پوست صورت شما می‌دهد باعث می‌شود سطح انرژی شما بالاتر رفته و برای یک روز آماده شوید، هر وقت احساس کردید که خسته شده‌اید، صورت خود را با آب سرد بشویید همچنين روی یک مبل یا صندلی بنشینید و پشت خود را به سمت زمین خم کنید. حرکات کمر شما باعث تحریک شدن سیستم گردش خون می‌شود با این کار، اکسیژن بیشتری به اندام‌های بدن می‌رسد.

سوري در پايان گفت: از شکلات‌هایی که دارای اسانس نعناع یا گیاه اسطوخودوس هستند استفاده کنید، این نوع اسانس‌ها باعث می‌شود شما احساس انرژی بیشتری کنید.