یافته های تازه دردنیای پزشکی - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>

سلامت - نانوذرات

تاریخ درج : 90/11/26

فريب دادن سيستم ايمني بدن با نانوسنگ‌فرش‌ها

پوشاندن سطح يک افزاره کاشتي مانند يک مفصل ران يا يک تنظيم‌کننده ضربان قلب با ذرات فلزي نانومقياس خطر پس زدن را کاهش مي‌دهد. اکنون پژوهشگراني از دانشگاه گوتنبرگ نشان داده‌اند که چرا اين نانوذرات مي‌توانند سيستم ايمني بدن را فريب داده و احتمال پس‌زني را کم کنند.

پروفسور هانس الوينگ از دانشگاه گوتنبرگ توضيح مي‌دهد: "فعال‌سازي سيستم ايمني بدن يکي از معمولي‌ترين دلايل براي پس زدن افزاره کاشتي است. ما اکنون مي‌توانيم نشان دهيم که چرا بدن با کاشت‌هايي با سطح نانوساختاردهي شده خيلي ساده‌تر از سطح صاف مجمتع مي‌شود."

شرح شماتيکي از فرآيند ساخت سطح طلايي نانوساختاردهي شده: نانوذرات طلايي حفاظت شده با سيترات به صورت الکترواستاتيکي روي يک تک لايه خودآرا از سيستامين ("cysteamine") تثبيت مي‌شوند. بعد از شست و شو در محلول بازي پيرانها ("piranha")، ذرات طلا با زيرلايه طلا مجتمع مي‌شوند و سيستامين زدوده شده و يک سطح طلايي تميز باقي مي‌ماند.
اين پژوهشگران از روش منحصر به فردي براي توليد نانوساختارهايي روي سطوح طلا استفاده کردند. آنها ذرات طلا با قطرهايي بين 10 و 18 نانومتر خلق کرده و آنها را به يک سطح طلايي کاملا صاف با فواصل بدقت تنظيم شده پيوند دادند. نتيجه حاصله چيزي شبيه به يک خيابان سنگ‌فرش شده مينياتوري است.

افزودن اين سطح سنگ‌فرشي به کاشت‌ها مي‌تواند فعال‌سازي قسمت‌هاي مهم سيستم ايمني بدن را کاهش دهد. اين بدان خاطر است که خيلي از پروتئين‌هاي درگير داراي اندازه مشابه با اين سنگ‌فرش‌هاي نانومقياس هستند، و بنابراين هنگامي که روي سطح مي‌نشينند تغييرشکل نمي‌دهند. اين کار به بدن توانايي بيشتري در مجمتع شدن با اجسام خارجي مانند کاشت‌ها، تنظيم‌کننده‌ها و کپسول‌هاي دارويي در داخل بافت‌هايش و نيز کاستن خطر تورم موضعي را مي‌دهد.

الوينگ مي‌گويد: "ما يک سطح مدرج شده با بسته‌اي از سنگ‌فرش‌هاي مختلف ساخته‌ايم که فکر مي‌کنيم بتواند در کاشت‌هاي استخواني استفاده شود. سطح بيروني استخوان خيلي سخت است، ولي بتدريج نرم‌تر مي‌شود، بنابراين بهتر است که کاشت‌هاي استخواني داراي اجتماع سخت در روي سطح و اجتماع نرم‌تر در زير آن باشند. با حسابي که داشته‌ايم مي‌توانيم پيچ‌هاي تيتانيومي بسازيم که سر آنها چگال‌تر است و بنابراين مي‌توانند بخوبي در بالا جوش بخورند. اين نوع کارها جزء اهداف آتي مي‌باشد."

اين محققان جزئيات نتايج کار تحقيقاتي خود را در مجله‌ي International Journal of Nanomedicine منتشر کرده‌اند.


[attachment=8050]