خواص كدو حلوايي و کدو سبز - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>
چهارشنبه ۳ آبان ۱۳۹۱ ساعت ۰۶:۵۲


کدو یکی از مهم‌ترین محصولات جالیزی است. کدو در بردارنده مجموعه‌ای غنی از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و بسیاری از مواد مغذی و ریز مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف گوشت و تخم کدو برای سلامتی بسیار سودمند است.
به گزارش جهان به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ کدو یکی از مهم‌ترین محصولات جالیزی است. کدو در بردارنده مجموعه‌ای غنی از انواع ویتامین‌ها، مواد معدنی و بسیاری از مواد مغذی و ریز مغذی مورد نیاز بدن است. مصرف گوشت و تخم کدو برای سلامتی بسیار سودمند است.


ترکیبات موجود در کدو


کاروتینوئید بسیار زیاد: هر قدر رنگ کدو به نارنجی روشن متمایل باشد، مقدار کاروتینوئید موجود در آن بیشتر است. کاروتینوئید سبب نابودی رادیکال‌های آزاد موجود در بدن شده و از پیری زودرس، بیماری‌های قلب و عروق و سایر عفونت‌ها جلوگیری می‌کند. همچنین لوتئین و زیاکسانتین موجود در کدو از چشم‌ها در برابر رادیکال‌های آزاد حفاظت نموده و از شکل‌گیری آب مروارید و نیز تحلیل بافت چشمی جلوگیری می‌کند.


پروتئین: تخم کدو حاوی مقدار زیادی پروتئین است. در واقع هر 30 گرم تخم کدو حدود 7 گرم پروتئین دارد. همچنین روغن موجود در تخم کدو دارای فیتوسترول است. این ماده که شبیه کلسترول است، می‌تواند جایگزین کلسترول بدن شده و بدین شکل به کاهش سطح کلسترول بدن کمک کند.


اسیدهای چرب ضروری: تخم کدو یک منبع سرشار از اسیدهای چرب ضروری است که فواید زیادی برای سلامت به‌همراه دارد. به‌عنوان مثال حفاظت از بدن در برابر فشار خون بالا، آرتروز و سرطان تا بهبود سلامت پوست و افزایش توانایی‌های ذهنی، همه و همه از اثرات مثبت اسیدهای چرب ضروری موجود در روغن تخم کدو هستند.


ویتامین A: کدو منبعی غنی از ویتامین A است. مصرف مداوم کدو (گوشت و تخم آن) می‌تواند به سلامت چشم و نیز سیستم ایمنی بدن کمک شایانی کند.


ویتامین C: این ویتامین با رادیکال‌های آزاد مقابله کرده و سبب بهبود سیستم ایمنی و نیز تولید کلاژن می‌شود. همچنین ویتامین C موجود در کدو می‌تواند از انواع مختلف سرطان‌ها پیشگیری کند.


منیزیم: هم گوشت و هم تخم کدو در بردارنده مقادیر زیادی منیزیم است. بدن برای بسیاری از کارکردهای طبیعی خود به این ماده نیازمند است. همچنین مصرف منیزیم برای حفظ سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها ضروری است.


پتاسیم و روی: این دو عنصر نیز به وفور در کدو یافت می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که داشتن یک برنامه غذایی سرشار از پتاسیم می‌تواند از بیماری‌های قلبی و عروقی و نیز فشار خون بالا جلوگیری کند. همچنین مصرف روی نیز برای استحکام بخشی به استخوان‌ها در افرادی که در معرض خطر ابتلا به پوکی استخوان هستند، سودمند است.


فیبر: گوشت کدو دارای کالری بسیار کم و در مقابل فیبر با کیفیت بسیار بالایی است. از این روی کدو برای درمان برخی اختلالات گوارشی نظیر یبوست یا سوء‌هاضمه مفید است. همچنین فیبر زیاد موجود در کدو به کاهش کلسترول LDL (یا همان کلسترول بد) و نیز تنظیم قند خون خون کمک می‌کند.




فواید مصرف گوشت و تخم کدو


جلوگیری از سرطان پروستات: یکی از مواد موجود در تخم کدو، «فیتوسترول» نام دارد که می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. این ماده سبب جمع شدن پروستات و تحریک ترشح موادی که از تبدیل تستوسترون به دی‌هیدوتستوسترون جلوگیری می‌کند، می‌شود. حجم زیاد ماده دی‌هیدوتستوسترون سبب افزایش اندازه پروستات می‌شود.


اثر ضد التهابی: بتاکاروتن موجود در گوشت و تخم کدو حاوی آنتی‌اکسیدان بوده و خواص ضدالتهابی دارد. مصرف مداوم کدو از تورم مفاصل و شکل‌گیری آرتروز جلوگیری می‌کند. همچنین کدو می‌تواند سبب کاهش سریع اثرات التهاب شود و برخلاف داروهای ضدالتهاب، عوارض جانبی هم ندارد.


هدیه‌ای برای پوست: مقدار زیاد ویتامین A و C و E و همچنین روی موجود در کدو، آن را برای سلامت پوست بسیار ارزشمند می‌سازد. مصرف یک فنجان تخم کدو در هر روز سبب تأخیر در چین و چروک خوردن پوست و نیز تأمین مواد مورد نیاز پوست می‌شود.


دشمن سنگ کلیه: مصرف 5 تا 10 گرم تخم کدو در روز سبب جلوگیری از تشکیل سنگ کلیه می‌شود.


دارویی علیه افسردگی: گوشت کدو دارای ال- تریپتوفان و در نتیجه سبب برانگیختن حس شادی در انسان است. گنجاندن کدو در برنامه غذایی سبب بهبود روحیه و جلوگیری از افسردگی می‌شود.


مبارزه با انگل‌ها: از گذشته‌ها در بسیاری از فرهنگ‌ها (از جمله فرهنگ چینی) از کدو برای مقابله با انواع مختلفی از انگل‌ها بهره گرفته می‌شد.


خاصیت ادرارآوری: کدو دارای خاصیت طبیعی ادرارآوری است. در واقع کدو به خارج ساختن مواد سمی و زاید از بدن کمک کرده و سبب افزایش سلامت درونی بدن می‌گردد.