بروشور حمله - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>
[تصویر:  bm6rbx7dmzdgezt9j8k.jpg]

زندگی بیماران مبتلا به MS به این معنی است که همیشه درگیر یک عدم قطعیت هستند. و به طبع پیشبینی روند چنین بیماری ای برای پزشکان بسیار مشکل است. برخی از افراد مبتلا به ام اس برای سال ها بدون هیچ عارضه ؛ درد و مشکلی زندگی می کنند. و تعداد اندکی هم ممکن است به سرعت دچار مشکلاتی شوند. چراکه این بیماری پیچیده است و متفاوت از سایر بیماری هاست. آنچه که مسلم است اغلب افراد مبتلا به عارضه MS دوره ای را تحت عنوان عود یا حمله تجربه کرده اند. بروز حملات ممکن است خفیف یا شدید باشند و یا ممکن است بیمار را از بسیاری جهات درگیر کند. این علائم می تواند شامل موارد زیر باشد:

بیماری ام اس در بین 85% تا 95% مبتلایان ،از نوع عود کننده – فروکش کننده است. (رجوع به انواع مختلف بیماری ام اس) دکتر Anne Cross متخصص مغز و اعصاب از دانشگاه واشنگتن می گوید:
نقل قول: در طول بروز عود(حمله)؛ الگو ها ی متفاوتی در میان بیماران وجود دارد. برخی از افراد حملات مکرر دارند و برخی بسیار کم.
به گفته دکتر Cross به طور میانگین بیماران در سال بین 1 تا 2 حمله دارند.

پزشکان می توانند بیماران ام اس را در زندگی فعال و عادی خود کمک کنند این در صورتی است که در هنگام بروز حمله در اسرع وقت مطلع شوند. با اینحال مواردی وجود دارد که دکتر تشخیص می دهد نیازی به درمان یک حمله نیست.

استراتژی درمان طولانی مدت و کوتاه مدت

دو راهکار اساسی در برخورد با بیماری ام اس وجود دارد؛ برای کند کردن روند بیماری و کاهش شدت و تعداد حملات دارو ها و درمان های متعدد و جدید وجود دارند.
پر کاربردترین دارو های که استفاده میشوند؛ اینترفرون ها (آونکس؛ ربیف؛ سینوکس؛ رسیژن) فینگولیمود(جلنیا)؛ میتوکسانترون (نوانترون) و ناتالیزوماب (تای سبری) هستند.
از دیگر داروی های استفاده شده میتوان به اینترفرون بتا (بتافرون ؛ بتاسرون؛ اکستاویا و زیفرون) و گلتیرامر استات (کوپاکسون) نیز اشاره کرد.
(برای مرور لیست دارو های ام اس کلیک کنید)

تحقیقات نشان میدهند که این دارو ها در دراز مدت می توانند میزان عود بیماری را تا 30% کاهش دهند آنها همچینین شدت این حملات را کم میکنند. این همه ی درمان ام اس نیست؛ هنوز درمان کاملی برای این بیماری پیدا نشده است و اکثرا با وجود این دارو ها تجربه حمله را دارند.

هنگامی که حملات حاد رخ می دهند؛ پزشکان حمله یا عود بیماری را با کورتون ها سرکوب کنند. مطالعات نشان داده است که درمان با کورتیکواستروئید ها (کورتون ها) در کاهش قابل توجه شدت و کوتاه شدن مدت زمان عود بیماری برای اکثر بیماران موثر است. میزان متداول تجویز بین 500 تا 1000 میلیگرم متیل پردنیزولون وریدی (مدرول) است که به تدریج در طی چند وقت کاهش یابد.

دکتر Andrew C. Carlos مدیر پزشکی موسسه MS در مرکز شپرد در آتلانتا میگوید:
نقل قول: تجویز کورتون ها هیچ وحی منزلی نیست؛ درمان با توجه به تجربه بالینی خود بیمار و پزشک انجام میشود.

درد یا درمان
حتی اگر یک حمله را درمان نکنید این عود به طور معمول در طی چند روز یا چند هفته خود به خود فروکش میکند. برای همین پزشکان برای حملات بسیار خفیف اقدام به تجویز کورتون نمی کنند. اثرات جانبی کورتون ها کم نیست.

منبع:
وبمد

ادامه بروشور حمله منتقل شود.