ظروف مناسب‌ و نامناسب براي پخت غذا - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>


ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

يك متخصص تغذيه عنوان كرد: ظروف چدني، مناسب‌ترين ظروف براي پخت غذا هستند.

دكتر مسعود كيمياگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: ظرف چدني حرارت را به خوبي منتقل مي‌كند و هيچ عنصري از جداره اين ظرف به غذا منتقل نمي‌شود. چدن تركيبي از آهن و كربن است.

وي با بيان اين‌ كه به علت جدا شدن مواد به كار رفته در ظروف تفلون و وارد شدن آن به غذا، تفلون‌ها عمدتا ظروف مناسبي به منظور طبخ غذا نيستند، گفت: البته عده‌اي عنوان مي‌كنند كه چون اين مواد جذب نشده و وارد سيستم گردش خون نمي‌شوند، ضرر ندارند و نيازمند كار و مطالعه بيشتر است.

كيمياگر در ادامه با اشاره به اين‌ كه استفاده از ظروف مسي منسوخ است، اظهار كرد: ظروف آلومينيومي و استيل هم ظروف مناسبي هستند. تفاوت اين‌ها با يكديگر در نحوه انتقال حرارتشان است.

اين متخصص تغذيه، ادامه داد: اخيرا عنوان مي‌شود پخت غذا در ظروف برنجي بويژه براي كودكان مفيد است در صورتي‌ كه اين گونه نيست و ما نمي‌دانيم چه مقدار آلياژ وارد بدن كودكمان مي‌شود. بهتر است مواد مورد نياز بدن را از طريق مواد مغذي و سالم تامين كنيم چون مايل نيستيم ماده‌اي از طريق ظرف وارد بدن شود.

استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، درباره سرطان‌زا بودن ليوان‌هاي يك‌بار مصرف نيز توضيح داد: چاي داغ، پليمر به كار رفته در جداره اين ليوان‌ها را در خود حل مي‌كند. استفاده از ليوان‌هاي كاغذي به جاي ليوان‌هاي يك بار مصرف پلاستيكي توصيه مي‌شود.

وي اضافه كرد: اما استفاده از ظروف يك بار مصرف فوم و اسفنجي كه بيشتر در رستوران‌ها و به منظور نگهداري و حمل غذا به كار مي‌روند، بدون مشكل هستند.