خواص انواع سرکه - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>سرکه بالزاميک از احيا شدن آب نوع خاصي از انگور شيرين که جوشيده شده و کاملا پخته شده است، تهيه مي‌شود و فرآيند تهيه آن با بقيه انواع سرکه تاحدي متفاوت است.

بالزام در لغت به معناي رزين‌هايي با ساختار حلقوي است که داراي مقادير قابل توجهي از چند نوع از اسيدها مانند اسيد بنزوييک هستند. سرکه بالزاميک سه نوع دارد، نوعي که به شکل سنتي در بعضي شهرهاي ايتاليا تهيه مي‌شود، نوعي که به شکل صنعتي و تجاري تهيه مي‌شود و نوع سوم که مخلوطي از اين دو است. اما فوايد تغذيه‌اي ويژه‌اي براي اين نوع از چاشني عنوان شده كه عبارت‌اند از:

1- سرکه بالزاميک داراي گروهي از آنتي‌اکسيدان‌ها است که به آنها ترکيبات پلي‌فنولي گفته مي‌شود. پلي‌فنول‌ها راديکال‌هاي آزاد توليد شده در بدن را خنثي مي‌کنند و در نتيجه عملکرد سيستم ايمني بهبود مي‌يابد. از اين رو سرکه بالزاميک مي‌تواند خواص ضدميکروبي و ضدعفوني‌کنندگي داشته باشد. در قديم از اين سرکه براي درمان عفونت‌هاي ويروسي و باکتريايي و ضدعفوني کردن زخم‌ها استفاده مي‌شده است.
2- سرکه بالزاميک از انگوري تهيه مي‌شود که اين نوع از انگور حاوي گروهي از فلاونوييدها است. اين گروه از فلاونوييدها به علت داشتن خاصيت آنتي‌اکسيداني مي‌توانند عملکرد ضد پيري سلول‌هاي بدن، ضدسرطان و ضدبيماري‌هاي قلبي عروقي داشته باشند.
3- اگر به جاي سس‌هاي پرچرب که به‌طور معمول براي سالاد استفاده مي‌شود، از اين نوع سرکه استفاده شود، طبيعتا دريافت چربي در رژيم غذايي کاهش مي‌يابد که در مصرف طولاني مدت مي‌تواند به بهبود کنترل وزن و بهبود سطح چربي‌هاي خون منجر شود.
4- سرکه بالزاميک در محيط معده، حالت اسيدي ايجاد مي‌کند. به‌طور معمول در افراد جوان و سالم، محيط معده به اندازه کافي اسيدي است اما در افرادي‌که به هر علت ترشح اسيد معده آنها کاهش يافته است مانند افراد سالمند يا کساني‌که قسمتي از معده آنها با عمل جراحي برداشته شده است، استفاده از اين سرکه به اسيدي‌تر شدن محيط معده کمک مي‌کند و در نتيجه فرآيند هضم و جذب بسياري از مواد مغذي بهبود مي‌يابد.
5- برخي منابع معتقدند که استفاده از اين نوع سرکه باعث بهبود حساسيت به انسولين مي‌شود و در نتيجه مي‌تواند به کنترل قند خون در افراد مبتلا به ديابت کمک کند.
6- از اين نوع سرکه مي‌توان به ميزان چند قاشق مرباخوري در سالاد استفاده کرد. مخلوط سرکه بالزاميک و روغن زيتون يک سس مغذي و سالم براي مصرف سالادها معرفي مي‌شود.
7- استفاده از اين نوع سرکه يا ساير انواع سرکه‌ها در افرادي ‌که مبتلا به ريفلاکس يا برگشت اسيدمعده از معده به طرف مري هستند و دچار سوزش‌سردل و ترش‌کردن مي‌شوند، مناسب نيست. همچنين در افرادي ‌که به انواعي از انگور حساسيت دارند، استفاده از اين نوع سرکه بايد با احتياط صورت گيرد