مصرف کافئین در پیشگیری از بیماری ام اس موثر است - -

<style>body{font-family: tahoma; font-size: 13px; direction: rtl;} hr{ display: none;}</style>مصرف کافئین در پیشگیری از بیماری ام اس موثر است

نتایج تحقیقات جدید نشان می‌دهد که مصرف مواد کافئین دار از جمله قهوه در پیشگیری از بیماری فلج اعصاب یا ام اس موثر است.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، آزمایشات انجام شده بر روی موش‌های آزمایشگاهی نشان داد که اگر این موش‌ها در روز شش تا هشت فنجان قهوه مصرف کنند احتمال ابتلای آنها به بیماری شبیه به ام اس انسانی بسیار کمتر است.



پژوهشگران امیدوارند که این یافته به کشف روش‌های جدیدی برای جلوگیری از بروز ام اس در انسانها شود.

بر اساس مطالعات منتشر شده در مجله پیشرفتهای آکادمی ملی علوم، به نظر می‌رسد که کافئین نقش قابل ملاحظه‌ای در پیشگیری از آسیب سیستم عصبی دارد.

اما کارشناسان توصیه می‌کنند که مقدار مصرف نباید بیشتر از پنج فنجان در روز باشد؛ چرا که بر اساس شواهد و مدارک پزشکی استفاده از مقادیر بیشتر خطر ابتلا به دیابت را تشدید می‌کند.

در حالی که هنوز واکنش زنجیره‌ای که منجر به بروز ام اس می‌شود هنوز کاملا درک نشده است اما گفته می‌شود که یک مشکل اصلی در این رابطه ورود سلولهای ایمنی به سیستم اعصاب مرکزی است.

در این شرایط سیستم ایمنی خودکار بدن به بدن حمله ور می‌شود و به تدریج و در حال پیشرونده‌ای غلاف‌های چربی میلین را تخریب می‌کند. این غلاف‌ها نقش حفاظت از رشته‌های عصبی را برعهده دارند.

درمانهای فعلی برای ام اس تنها به کند کردن روند پیشرفت بیماری پس از ابتلا محدود می‌شود.

در دانشگاه کورنل در آمریکا و دانشگاه تورکو در فنلاند، پژوهشگران در تلاش برای استفاده از یک بیماری در موش موسوم به «التهاب میلین مغز تجربی سیستم ایمنی خودکار یا EAE هستند تا پیشرفت ام اس در انسان را از این طریق نمونه سازی کنند. یکی از تاثیرات کافئین هم در موش و هم در انسانها تاثیر روی مولکولی با عنوان آدنوسین است که در خواب و تولید انرژی نقش اصلی ایفا می‌کند.

وقتی موش‌ها کافئین مصرف می‌کنند، آدنوسین نمی‌تواند به یک گیرنده خاص روی سطح سلولها مرتبط شود.

به نظر می‌رسد که این حالت در عوض روی توانایی سلول‌های دستگاه ایمنی برای ورود به سیستم عصبی در بخشی از مغز تاثیر غیر مستقیم داشته باشد و در نتیجه موش‌ها به EAE مبتلا نمی‌شوند.