همچنین ببینید

چگونه مدیتیشن را شروع کنیم

چگونه مدیتیشن را شروع کنیم

دنیا پراز استرس است. مخصوصا در دنیای امروز، ما لحظه به لحظه با استرس دست و پنجه نرم می کنیم. در این مقاله راهکارهایی به شما ارائه می دهیم که برای انجام آنها باید هر روز فقط چند دقیقه وقت بگذارید تا ذهن خود را آرام کنید و خودتان را بررسی کنید. شاید مدیتیشن راه حلی برای آرام کردن ذهنتان باشد

 ذهن آگاهی و ام اس

ذهن آگاهی یا مراقبه ذهن آگاه، یک روش درمانی جایگزین است که نشان داده شده است برای بیماران مبتلا به ام اس مفید است. بیماری ام اس می تواند عواقبی برای اهداف آینده و کیفیت زندگی شما به همراه داشته باشد. کنار آمدن با این تغییرات و علائم ممکن است زمان بر باشد و در بعضی از مواقع چالش برانگیز است. ذهن آگاهی یک روش درمانی روانشناختی است که می تواند برای بهبود نسبی شما، ارائه راهکارهای مقابله ای و کمک به مدیریت برخی از علائم بیماری ام اس مورد استفاده قرار گیرد.

ذهن آگاهی یک تکنیک مراقبه ای است که شامل یادگیری تمرکز بر روی احساسات و افکار به روشی پذیرنده و غیر داوری است. با تمرکز کامل بر لحظه کنونی به جای تأسف از گذشته یا نگرانی در مورد آینده، ذهن آگاهی می تواند به شکستن چرخه افکار و احساسات منفی کمک کند. برخی از مبتلایان به ام اس اظهار داشتند که این روش به آن ها کمک می کند تا با خود مهربان باشند و بیماری ام اس را فقط به عنوان بخشی از زندگی خود در نظر بگیرند.

ذهن آگاهی یک روش درمانی اثبات شده می باشد. این یک روش درمانی مکمل یا جایگزین می باشد که می تواند در کنار سایر مداخلات به عنوان بخشی از خود مدیریتی مورد استفاده قرار گیرد و تا حدی به بهبود فرد کمک کند. حداکثر استفاده از این روش درمانی، وابسته به تمرین منظم است.

ذهن آگاهی چگونه می تواند به بهبود بیماری ام اس کمک کند؟

مطالعات درباره MS نشان داده است که این روش می تواند کیفیت زندگی را بهبود بخشد و به افراد کمک کند تا بهتر با MS خود کنار بیایند. مطالعات مختلف نشان داد که ذهن آگاهی باعث کاهش درد، استرس، اضطراب و افسردگی می شود. افرادی که تحت آموزش این روش هستند نیز خواب بهتر را گزارش می کنند.

این روش توسط مؤسسه ملی بهداشت و مراقبت (NICE) به عنوان راهی برای پیشگیری از افسردگی در افرادی که در گذشته سه دوره یا بیشتر افسردگی داشته اند، توصیه می شود. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد تمرین منظم ذهن آگاهی می تواند عادات تفکر شما را تغییر دهد. در واقع، ایده این می باشد که شما می توانید خود را آموزش دهید تا افکار سالمی داشته باشید. ممکن است هنوز افکار منفی در ذهن خود داشته باشید اما از این موضوع آگاه خواهید شد که آن ها فقط افکار گذرا هستند. هنگام استفاده از این روش برای مقابله با درد یا احساسات تغییر یافته نیز همین امر وجود دارد. با بررسی دقیق و غیرقضاوتی آن ها، می آموزید که نباید بیش از حد به آن ها واکنش نشان دهید.

تمرین ذهن آگاهی برای مبتلایان به ام اس

رویکرد کلاسیک ذهن آگاهی ممکن است شامل یک سری کلاس های 8 تا 10 جلسه ای باشد که در آن شما از طریق تمرینات تفکر، توسط یک معلم هدایت می شوید. پس از آن، از شما انتظار می رود که به تنهایی تمرین کنید، اگرچه ممکن است از شما برای جلسات پیگیری یا تمرین گروهی نیز دعوت شود.

کلاس های سنتی ذهن آگاهی بیشتر شامل نشستن های طولانی مدت می باشد. مسائلی مانند اسپاسم، درد یا خستگی ممکن است این امر را برای شما دشوار کند. کلاس هایی که به طور خاص برای مبتلایان به ام اس طراحی شده اند، ممکن است از طریق یک مرکز درمانی ام اس پیدا شوند یا پرستار ام اس بتواند شما را به سمت یک کلاس مناسب راهنمایی کند. اگر به یک معلم اصلی ذهن آگاهی مراجعه می کنید، آن ها را از هرگونه محدودیت جسمی یا شناختی که ممکن است از قبل داشته باشید، آگاه کنید. سپس در مورد موقعیتی راحت که می توانید در آن تمرین کنید، بحث کنید و در مورد جنبه هایی از کلاس که ممکن است با آن ها مشکل داشته باشید، صحبت کنید.

چگونه ذهن آگاهی را تمرین کنیم؟

اگرچه ممکن است ذهن آگاهی ساده به نظر برسد اما لزوماً همه چیز آسان نیست. کار اصلی این است که هر روز وقت بگذارید و فقط به انجام آن ادامه دهید. در این جا یک تمرین کوتاه برای شروع کار آورده شده است:

1.    مکانی برای نشستن پیدا کنید که در آن شما احساس آرامش و سکوت می کنید.

2.    یک محدودیت زمانی تعیین کنید. اگر تازه شروع کرده اید، یک زمان کوتاه مانند 5 یا 10 دقیقه مناسب است.

3.    به بدن خود توجه کنید: می توانید روی صندلی بنشینید و پاهای خود را روی زمین بگذارید، می توانید در حالت نیلوفر آبی قرار بگیرید یا زانو بزنید. فقط مطمئن شوید که ثابت هستید و می توانید مدتی در آن حالت بمانید.

4.    نفس خود را حس کنید: حس نفس خود را هنگام دم و بازدم دنبال کنید.

5.    توجه کنید که چه زمانی ذهن شما سرگردان می شود. گاهی توجه شما از حس نفس پرت و سرگردان می شود. وقتی متوجه این اتفاق شدید، به سادگی توجه خود را به نفس برگردانید.

6.    با ذهن سرگردان خود مهربان باشید: خودتان را قضاوت نکنید یا درباره محتوای افکاری که در خود گم شده اید وسواس به خرج ندهید.

آیا تمرین ذهن آگاهی می تواند علائم MS را کاهش دهد؟

دکتر آمیت سود، ذهن آگاهی را چنین توصیف می کند:"نوعی از ذهن درمانی بدن که شامل تمرکز آگاهی بر روی آن چه شما تجربه می کنید به روشی باز، علاقه مند و غیرقانونی است. هدف از ذهن آگاهی ایجاد فاصله بین درک و پاسخ نسبت به موقعیت ها یا احساسات خاص است که به شما کمک می کند تا به شرایط پاسخ هایی متفکرانه و آرام دهید و به طور بالقوه اثرات استرس را کاهش می دهد. "

مطالعه اخیر درباره ذهن آگاهی

 آموزش مدیتیشن آنلاین

مسائل مربوط به کیفیت زندگی برای افرادی که مبتلا به ام اس هستند، یک امر مشکل ساز است، به ویژه هنگامی که صحبت از سلامت روان می شود. این تیم تحقیقاتی تلاش کردند یک اختراع مبتنی بر ذهن آگاهی (MBI) را به عنوان یک سرویس آنلاین آزمایش کنند تا ببینند آیا این امر می تواند به بهبود کیفیت زندگی، سلامت خواب، بهزیستی روانشناختی و اقدامات خستگی در 139 بیمار مبتلا به ام اس کمک کند یا خیر.

افراد از نظر کیفیت زندگی، افسردگی، اضطراب، مشکلات خواب، نگرانی و خستگی هنگام ورود به مطالعه مورد بررسی قرار گرفتند. سپس افراد پس از گذشت 2 ماه و 6 ماه از شروع مطالعه و استفاده از ابزار آنلاین MBI، ارزیابی شدند. یک گروه کنترل که در MBI آنلاین شرکت نکرد، نیز ارزیابی شد.

افرادی که در این روش شرکت کردند، مشکلات کم تر افسردگی، اضطراب و خواب را تا پایان مطالعه گزارش کردند.

با توجه به متن، مراقبه ذهن آگاه می تواند به افراد مبتلا به ام اس کمک کند تا افکار منفی و سرگردان خود را تا حدی کنترل کنند و به آن ها بیاموزد که بدون توجه به گذشته و آینده به مسیر زندگی خود ادامه دهند. همچنین به آن ها می آموزد که ام اس را تنها بخشی از زندگی خود بدانند.