وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: هشدارعضوانجمن مغزواعصاب درباره افزایش شیوع بیماری دویک درکشور
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2
هشدار عضو انجمن مغز و اعصاب درباره افزایش شیوع بیماری "دویک" در کشور
شنبه ۲۱ اردیبهشت ۱۳۹۲ - ۰۹:۲۱

عضو هیات مدیره انجمن مغز و اعصاب با اشاره به انجام تحقیقاتی پیرامون بیماری NMO یا «دویک» که شباهت زیادی با بیماری «ام‌ اس» دارد، عنوان کرد: به نظر می‌رسد شیوع این بیماری در کشور رو به افزایش باشد.

دکتر مسعود نبوی در گفت‌وگو با خبرنگار«سلامت» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، به ارائه تعریفی از این بیماری پرداخت و عنوان کرد: «دویک» بیماری است که عمدتا عصب چشم و نخاع را درگیر می‌کند و دوره‌های عود و فروکش دارد اما پیش رونده نیست.

وی با بیان اینکه «دویک» بیشتر زنان را درگیر می‌کند، اظهار کرد: شیوع این بیماری به اندازه «ام‌ اس» نیست، اما با آن تشخیص افتراقی دارد و بویژه در شروع،‌ با ام‌ اس اشتباه گرفته می‌شود و از همین حیث هم اهمیت دارد.

این متخصص مغز و اعصاب افزود: درمان این دو بیماری با یکدیگر متفاوت است و باید توجه داشت گاهی اوقات درمان «ام‌ اس» باعث تشدید این بیماری می‌شود.

به گفته دکتر نبوی شیوع «دویک» در نژاد زرد بویژه شرق آسیا و آمریکای لاتین بالاتر است و احتمال می‌دهیم بین 300 تا 400 نفر در ایران درگیر آن باشند. همچنین به نظر می‌رسد شیوع این بیماری در کشور رو به افزایش باشد.

عضو هیات مدیره انجمن مغزواعصاب با اشاره به اینکه عدم تشخیص این بیماری می‌تواند منجر به کوری و فلج کامل شود، گفت: «دویک» نسبت به «ام‌ اس» شدیدتر و ناتوان کننده‌تر است و پس از تشخیص باید به سرعت اقدامات درمانی را برای آن انجام داد زیرا سرعت درگیری و ناتوان کنندگی آن بالاست و بسیار سریع می‌تواند بیمار را از پا بیاندازد و قدرت بینایی‌اش را از وی بگیرد.

دکتر نبوی سن شروع این بیماری را 10 سال دیرتر از «ام‌ اس» و بین 30 تا 50 سالگی دانست.

این متخصص مغزواعصاب با بیان اینکه روش‌های درمانی خوراکی و تزریقی مختلفی برای درمان این بیماری وجود دارد، اظهار کرد: متاسفانه «دویک» درمان قطعی ندارد، ولی چون عود کننده است و پیش رونده نیست، اگر جلوی عود آن را بگیریم، موفق عمل کرده‌ایم.

دکتر نبوی درد، تاری چشم یک یا دو طرفه شدید، ضعف اندام‌ها و فلجی، دردها و اسپاسم‌های شدید عضلانی را از جمله نشانه‌های ابتلا به این بیماری‌ برشمرد.
خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا http://isna.ir/fa/news/92022113709/%D9%8...B%8C%D8%B4
من دویک دارم و حالمم خیلی خیلی خوبه
الان از کجا بدونیم دویک هستیم یا ام اس ؟

آخه من فقط و فقط مشکل چشمی داشتم
خدا رو شکر میکنم و خوشحالم
دکترم میگه دویک نیستم ولی خودم فکر میکنم دویکم ... چون 30 سالم شد این بیماریو گرفتم واینکه چشمم در گیر شد و هم برق گرفتگی شدید دارم

که شنیدم نشانه های دویکه ..... سالی 2 بار حمله رو دارم .............


از کجا مطمین بشم شاید اگر دویک باشم درمانم عوض بشه و اینقدر حمله نداشته باشم
دوستای عزیزم
چون دکتر منم شک کرده بودن که من ام اس دارم یا دویک واسه من آزمایش nmoنوشتن
دوستانی هم که شک دارن میتونن این آزمایش رو بدن
اگه جواب negativeباشه یعنی ام اس دارن
و اگه positiveباشه یعنی دویک دارن
(2013/08/06, 05:13 PM)naazanin نوشته است: [ -> ]دوستای عزیزم
چون دکتر منم شک کرده بودن که من ام اس دارم یا دویک واسه من آزمایش nmoنوشتن
دوستانی هم که شک دارن میتونن این آزمایش رو بدن
اگه جواب negativeباشه یعنی ام اس دارن
و اگه positiveباشه یعنی دویک دارن
نه.
اگ مثبت باشه دویکه و اگ منفی باشه چیزی مشخص نیست
حتی یکی از دوستای من nmoش منفی بود اما با توجه به ام آر آیش احتمال دویک رو براش دادن
تاریخ : ۱۳۹۲/۵/۲۳

شایگان‌نژاد در گفتگو با مهر:
افزایش آمار مبتلایان به "دویک" در اصفهان/ زنان بیشتر در معرض ابتلا هستند
اصفهان - خبرگزاری مهر: عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان گفت: تعداد مبتلایان به بیماری دویک در اصفهان کم نیست و امروزه متخصصان با شناخت بیشتر نسبت به این بیماری، دویک را باید متمایز از ام‌اس تشخیص دهند.
وحید شایگان‌نژاد در گفتگو با مهر اظهار داشت: بیماری دویک اگر چه در بسیاری از مواقع با بیماری ام اس اشتباه گرفته می‌شود اما این دو بیماری متفاوتند که با شیوه های مختلف درمان می‌شوند.

وی بیان داشت: با توجه به نژاد قفقازی ایرانی‌‌ها و شباهت نژادی با اروپایی‌ها سبب شده که روند بیماری‌ها در این دو نژاد مشابه با یکدیگر شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان ابراز داشت: شیوع بیماری دویک در آسیای جنوب شرق بسیار بالا است و بر عکس مسیر این بیماری در امریکای غربی، اروپا و ایران کم است.

وی گفت: از حدود سال 2005 بیماری دویک یک نوع از بیماری ام اس شناخته می‌شد و درمان‌های روتین بیماری ام‌اس را روی بیماران دویک انجام می‌دادند.

بیماری دویک در زنان اصفهانی بیش از مردان است

شایگان‌نژاد با بیان اینکه از حدود هشت سال پیش با انجام آزمایش خون در دنیا و تشخیص بیماری دویک درمان آن امکان‌پذیر شده است، گفت: درمان بیماران مبتلا به دویک در ایران از پنج سال گذشته آغاز شده است.

وی با بیان اینکه آمار دقیقی از مبتلایان به بیماری دویک در کشور وجود ندارد، گفت: جمعیت مبتلایان به دویک به کمتر از یک درصد می‌رسد.

شایگان‌نژاد نسبت جمعیت بیماران دویک به ام اس را یک به 100 دانست و افزود: در مقابل هر صد بیمار مبتلا به ام اس در کشور یک نفر مبتلا به دویک است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان اصفهان با اشاره به اینکه بیماری دویک داروهای خاص خود را دارد و اگر درمان بیماران ام.اس روی بیماران دویک انجام شود ضمن اینکه بیماری آنها را بهبود نمی‌بخشد به طور قطع عوارضی را هم برای آنها به همراه دارد، اظهار داشت: بیماری دویک یک بیماری خود ایمنی و عصبی است که درمان قطعی ندارد .

شایگان نژاد گفت: در بیماری دویک برخلاف بیماری ام.اس تنها چشم و نخاع درگیر می‌شود در صورتی که بیماری ام اس علاوه بر چشم و نخاغ سبب تحلیل مغز بیمار شده به همین دلیل ام.ار.ای این بیماران متفاوت از یکدیگر است.
فردا بالاخره باید برم آزمایش بدم دکترم مشکوک به دویک شده
(2013/11/09, 09:27 PM)sama نوشته است: [ -> ]فردا بالاخره باید برم آزمایش بدم دکترم مشکوک به دویک شده
علائمش رو توضیح میدید چیه؟
صفحه ها: 1 2