وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: بیشتر بیماران ام اس نوع عود کننده و بهبود یابنده هستند
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
صفحه ها: 1 2
50 درصد مبتلایان به MS پیش رونده هستند


سلامت نیوز : مدیر گروه بیماری های مغز و اعصاب گفت: نوع پیش رونده اولیه از ابتدا با پیشرفت تدریجی بدون حمله همراه است و در 15-10 درصد بیماران چنین سیری دارند.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از باشگاه خبرنگاران ، دکتر آیرملو، مدیر گروه بیماری های مغز و اعصاب ، با بیان اینکه بیماری های وابسته به ایمنی در سیستم اعصاب با مکانیسم های التهاب، میلین زدایی و دژنراسیون اکسونی عمل می کنند گفت: یافته های عصبی بعد از حملات و عود، با بهبودی نسبی و نیز آسیب آکسونال جزئی همراه است در صورتی که پیشرفت بیماری و تخریب آکسونی با آسیب های دائمی در سیستم اعصاب همراه می شود.

مدیرگروه بیماری های مغز و اعصاب با اشاره به اینکه بیماری MS (مولتیپل اسکلروزیس) یک اختلال وابسته به ایمنی است تصریح کرد: منشأ این بیماری ناشناخته است ولی استعداد ژنتیکی منجر به پاسخ به یک عمل شروع کننده محیطی می شود.

وی با بیان اینکه این عامل محیطی ممکن است ویروس یا باکتری باشد که در نهایت سلول های محیط سیستم اعصاب مرکزی را تحت تهاجم قرار می دهد اظهار داشت: در اثر فعالیت مجدد این سلول ها توسط اتوآنتی ژن ها در سیستم اعصاب مرکزی سیتوکین ها و دیگر مواد در سیستم مرکزی اعصاب آزاد شده و منجر به ایجاد پاتولوژی در این قسمت می شود.

عضو هیئت مدیره انجمن MS استان آذربایجان شرقی بیان داشت: از نظر پیش آگهی در افراد مذکر سنین بالای 35‌، در برخی نواحی مختلف عصبی، بهبود جزئی بعد از حمله،علائم سابقه مغز، تعداد زیاد حملات و تعداد فراوان ضایعات MRI با پیش آگهی بد همراه هستند.

وی با اشاره به اینکه از نظر فرم های بیماری MS شایعترین شکل (90-80 درصد در شروع بیماری) نوع عود کننده و بهبود یابنده و نوع پیش رونده ثانویه در 50 درصد موارد بعد از 15 سال اتفاق می افتد و در 80 درصد بعد 25 سال تظاهر به این شکل است تصریح کرد: نوع پیش رونده اولیه از ابتدا با پیشرفت تدریجی بدون حمله همراه است و در 15-10 درصد بیماران چنین سیری دارند.

*60 درصد کل بیماران MS بعد از 20 سال توانایی حرکت خواهند داشت
وی گفت: نادرترین فرم نوع پیش رونده عود کننده است که در ابتدا پیش رونده است ولی در سیر بیماری در مواردی با حملات بعدی همراه است و 15-10 درصد بیماران در طول زمان حملات نادری با ناتوانی جزئی دارند که به آنها MS خوش خیم گفته می شود و حدود 15-10 درصد بیماران را شامل می شود.

مدیر گروه بیماری های مغز و اعصاب با بیان اینکه در مجموع 60 درصد کل بیماران MS بعد از 20 سال توانایی حرکت داشته و 30-20 درصد به شغل خود ادامه داده و کمتر از 15 درصد نیازمند پرستار هستند افزود: یکی از مهمترین فاکتورهای پیشرفت بیماری تعداد حملات در 20 سال اول بیماری است به طوری که اگر یک حمله طی دو سال اتفاق بیافتد 13 سال به طول می انجامد که بیماری به 3EDSS برسد در حالیکه در 5 حمله یا بیشتر از آن در 2 سال این زمان به 3 سال می رسد.

وی تصریح کرد: برای 6EDSS این مقدار به ترتیب 20 سال در یک حمله و 7 سال در 5 حمله یا بیشتر است.

آیرملو یادآور شد: از فاکتورهای دیگر خطر پیشرفت بیماری سیر پیشرونده زمان پائین اولین و دومین حمله شروع با درگیری های متعدد زمان کوتاه شروع بیماری و EDSS افزاینده و همچنین کنترل حملات در فاز پیشرونده بیماری در پیشرفت بیماری است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی تبریز در پایان خاطرنشان کرد: در نهایت برای درمان این بیماری تیمی متشکل از متخصص مغز و اعصاب، طب فیزیکی، اورولوژیست، کاردرمان، پرستار، روان درمان، فیزیوتراپ، نوروسایکولوژیست، داروساز، گفتار درمان و مددکاران اجتماعی باید همکاری کنند.
میشه موارد زیر رو واضح تر بگین ؟ من متوجه نشدم .
نقل قول: اگر یک حمله طی دو سال اتفاق بیافتد 13 سال به طول می انجامد که بیماری به 3EDSS برسد در حالیکه در 5 حمله یا بیشتر از آن در 2 سال این زمان به 3 سال می رسد.
وی تصریح کرد: برای 6EDSS این مقدار به ترتیب 20 سال در یک حمله و 7 سال در 5 حمله یا بیشتر است.
آیرملو یادآور شد: از فاکتورهای دیگر خطر پیشرفت بیماری سیر پیشرونده زمان پائین اولین و دومین حمله شروع با درگیری های متعدد زمان کوتاه شروع بیماری و EDSS افزاینده و همچنین کنترل حملات در فاز پیشرونده بیماری در پیشرفت بیماری است.
ناهید جون من فکر میکنم که EDSS درجه ناتوانی بیماراست و منظور اینه که اگر در طی دو سال یک خمله صورت بگیره 13 سال طول میکشه تا به درجه ناتوانی 3EDSS برسه و اگر طی 20 سال یک حمله صورت بگیره این مرحله ناتوانی به 6EDSS میرسه .
من اینطور برداشت کردم حالا درست و غلطشو مطمئن نیستم.
فکر کنم منظورش اینه که اگه فاصله حمله ها 2سال باشه 13سال طول میکشه تا حمله منجر به ضایعه جدی ای بشه ولی اگر در مدت 2سال 5حمله وجود داشته باشه زمان اون اتفاق در 3سال پیش میاد.
خوب خدا رحم کنه همسر من سال گذشته 5 تا حمله داشته امسال یکی روی هم رفته میشه 6 تا اما خدا رو شکر همه ی علائم خوب شده امیدوارم همیشه بتونه راحت حرکت کنهsad2
ولی دکتر صحرائیان گفت:
10 درصد از بیماران ام اس حالشون خوب نیست
10 در صد هم حالشون خیلی خوبه
80 درصد هم معمولی هستن
.......................
فرق دکتر آیرملو با دکتر صحرائیان اینه که
دکتر آیرملو متخصص مغز و اعصاب هست و تعداد کثیری هم بیمار ام اسی داره ... البته دکتر خیلی خوب و سر شناسیه
ولی دکتر صحرائیان علاوه بر متخصص مغز و اعصاب، فلوشیپ ام اس هم داره و میشه گفت ۹۹ درصد بیماراش ام اس دارن

حالا میشه با این دید بهتر به نتایج آماری نگاه کرد
دکتر به من گفت EDSSتو صفره confused2یعنی علائمت تو این مدت دو سال 0 بودهicon_cry
من دیشب ام آر آی دکتر نبوی رو که نوشته بودند انجام دادم. امروز جواب رو برام می گیرن. به احتمال قوی فردا می رم پیش دکتر طوفانیان ببینم همچنان معتقد به این هستند که این حمله نبوده. این میان دکتر طوفانیان که من ایشون رو قبول دارم گفتند یه فشار عصبی قوی بوده. ولی دکتر نبوی فرمودند که حمله است و یک حمله بسیار قوی. اعتراف می کنم که بر سر دو راهی موندم نه دو راهی انتخاب دکتر طوفانیان یا دکتر نبوی بر سر دو راهیه که بازم مثل سال 84 چندین مشاوره بگیرم. گرچه اینا همش حرفه بیماری منو یه دکتر ســــــــــــــــــــــــــــــاده داخلی شیفت عصر اورژانس درمانگاه یه بیمارستان معمولی نزدیک خونمون تشخیص دادند. بنده خدا نگفت که ام اس داری فقط فهمید که مشکلم مربوط به دکتر مغز و اعصابه و با تواضع هرچه تمام تر راهنماییم کرد. بدون ام آر آی تنها با معاینه چشم و سرم. و دادن یه سری داروی ساده که اگه اثر نکرد به دکتر مغز و اعصاب مراجعه کنم. آرزوی سلامتی براشون دارم اسمشون رو به خاطر نسپردم و بابتش شدیدن متاسفم. دوستان! من نه اغراق می کنم و نه فکر می کنم چیزی از نظرم به دور می مونه. من فقط یکبار همون سال هشتاد و چهار بهم گفته شد که حمله بهم دست داده. و یکبار هم دقیق یادم نیست که چی شده بود که خودم احساس می کردم که دهنم دچار مشکل شده به هرکی می گفتم مسخره می کرد می گفت تو از بس دیگه هی به این فکر می کنی می شینی خیال بافی می کنی. تا اینکه داشتم لواشک می خوردم کاملن متوجه شدم که درست نمی تونم بجوم اونجا بود که به بقیه گفتم ببینید دهنم چطوری شده درست بسته نمی شه. فرداش بدو بدو رفتم پیش دکتر که ای دکتر نمی دونید چی به سرم اومده دهنم اینطوری شده. اونم یکم خندید و گفت چیزی نیست ای یه ویروسه می شینه روی فک و دهن که اینو خانم برادرم هم تایید کرد. چون چندین مراجعه این مدلی داشته. چند تا قرص پردنیزلون هم داد و که من نخوردم و گفت هرزگاهی طی روز کمی سوت بزن و منم همینم مونده بود تو شرکت سوت بزنم. فکرشو بکن مثلن تلفن زنگ می زد مثلن دکتر.............. ریاست محترم ............ زنگ می زد من گوشی رو بر می داشتم می گفتم فیش فیش شوت شوت. بفرمایید. خلاصه خودش خوب شد. با این احتساب من یه نمونه حی و حاضر که تو این شش سال این دومین باری است که دچار مشکل مشخص شدم سال 84 با درد در ناحیه چشم راستم نه کوری که دکتر نبوی ظاهرن فراموش کردند که این بیماری در همه بیماران یه مدلی نیست و با کوری کامل نمایان نمی شه. و یکی هم الان سال 90 که باور کنید راست می گم اینبار به طور جدی درگیرم کرده. باور کنید کف پام می سوزه. نه اینکه فکر کنید راه نمی رم فقط انگار پای سوخته رو روی زمین می گذارم. الهی برای خودم و همه بیماران بمیرم که ..........................
خب یعنی این حالات یعنی حمله بوده ؟ اخه چه حمله ایه که نه با تاری نه با اسپاسم و عدم تعادل و استفراغ و گزگز و .... بوده

بقول دکتر نبوی که میگه حملست ؟ confused عجب

بهرحال اگه میبینی لازمه داروت رو دوباره شروع کن
من دکتر آیرملو رو نمی شناسم اما اونچه که به صورت واضح تو همه ی منابع معتبر هست چیز دیگه ایه!

اما این متنی که بالا می خونم فکر میکنم خودش هم نفهمیده چی گفته:

تیتر: 50 درصد مبتلایان به MS پیش رونده هستند

متن: 15-10 درصد بیماران نوع پیشرونده اولیه هستند.

بجز مرحودم نوستراداموس و دکتر آیرملو این جور آمار دادن ها هیچ جایی دیده نمیشه:
درمورد انواع ام اس تو سایت صحبت شده؛ مطالب جامع تر هم در اینجا اینجا و اینجا می تونید بخونید.

من از دوستان ناظر سایت تقاضا دارم به مطالب هر چند درست با تیتر های اغراق آمیز چه مثبت و چه منفی اجازه درج ندن! یا تیتر اصلاح بشه
صفحه ها: 1 2