معروف است که پزشکان به کسانی که از درد مفاصل رنج میبرند، داشتن یک دستبند مسی را توصیه میکنند و دلیل این امر را هم کمبود یونهای مسی در خون ذکر میکنند که با تماس دستبندهای مسی با پوست بخشی از این کمبود جبران شده و از درد مفاصل کاسته میشود.
از سوی دیگر محققین، یکی از علتهای بروز بیماری آلزایمر را رسوب یونهای آلومینیوم در مغز عنوان میکنند.
تا چند دهه پیش، مردم کشور ما رسم داشتند برای پخت غذا مخصوصاً خورشت و آش از قابلمههای مسی استفاده میکردند و یک کفگیر آهنی داشتند به نام حسوم که موقع پخت غذا دائم درون آن قرار میگرفت ...
هیچکس نمیدانست چرا باید این کفگیر درون قابلمه مسی قرار بگیرد، فقط میدانستند برای پخت غذا خیلی لازم میباشد.
داستان از این قراره که بدن (مخصوصاً مغز) برای سلامت و نشاط و کنترل اسیدلاکتیک و کورتیزول به ٦ میلیارد یون مس نیاز دارد و به همین نسبت یون آهن.
کمبود یون مس باعث میشه شما دائم احساس رخوت و خواب آلودگی و کسالت کنید و مدام دهندره کنید. در ضمن هیچ کارخانه داروئی نمیتونه از یون یک عنصر برای شما قرص تهیه کنه ... و اونی که مثلاً به اسم قرص آهن به خورد شما میدهند شامل مولکول آهن هستش که برای بدن هیچ کاربردی نداره.
ولی تا این جا بدونید که غذا موقع پخت در درون قابلمه مسی، از یون آزاد شده این ظرف استفاده میکند و در بدن شما فوقالعاده احساس نشاط و انرژی ایجاد میکنه دیگه از اون دهندرگی و خمیازه و کسالت خبری نیست و باعث طول عمر مفید و سلامتی جسمی مخصوصاً برای خانمها نزدیک به دوران عادت ماهیانه دارد.
ولی یک دفعه توی دهه ٥٠ از این نون خشکیها اومدند و داد میزدند (قابلمه مسی ....... کفگیر آهنی خریداریم .....) و با یک قیمت مناسب این قابلمهها را خریدند و به جاش قابلمه آلمینیومی میدادند که بهش میگفتند روحی. هیچکس توی اون دهه نفهمید این همه قابلمه مسی کجا قراره بره؟
بعدش هم که الان ظرفهای استیل و تفلون و این مزخرفات اومده که مدعی هستند غذا توش زود میپزه و به کف ظرف نمیچسبه. ولی مردم ما خبر ندارند که همین یونهای مضر در این ظروف عامل سرطان هستند و به راحتی یون سرب و آلمینیوم و ..... میتونند در جا، یک کودک ٦ ماهه را ظرف یک سال به بیماریهای کمبود خونی و سرطان و یک فرد بزرگسال را در طی ٥ سال به بیماریهای کبدی و خونی و طحال دچار کند و بعدش هم سرطان.
من به همه دوستان پیشنهاد میکنم حتماً برای پخت غذا (مخصوصاً غذاهای آبکی) از قابلمه مسی و کفگیر آهنی استفاده کنند. حداقل برای یک بار هم شده تا ظرف سه روز اثر آن را روی بدن خودتون ببینید.
حالا جالبه توی شمال ایران موقع پخت خورشت (مخصوصاً فسنجون) یک تیکه آهن یا نعل اسب میاندازند وسط خورشت تا حسابی رنگ بگیره ..... این کار باعث آزاد شدن یونهای آهن و سلامتی بدن میشود. اگر دقت کنید مردم مازندران و گیلان تقریباً در حد صفر دچار بیماریهای خونی و سرطان خون میشوند.
در برزيل دو کودک بر اثر خوردن شکلات نعنايي منتوس (که در ايران هم يافت ميشود) به همراه کوکاکولا جان باختند.
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده میكنیم، غافل از اینكه بدانیم چه خطراتی ممكن است ما را تهدید كند.
امروز استفاده از ظروف تفلون یا نچسب بسیار معمول شده است و تقریبا همه ما از این ظروف برای آشپزی استفاده میكنیم، غافل از اینكه بدانیم چه خطراتی ممكن است ما را تهدید كند. ظروف تفلون یا نچسب در واقع همان ظروف آلومینیوم یا استیل هستند كه با مواد خاصی به نام پلی تترا فلوراتیلن (Polytetrafluoroethylene) كه به اختصار (PTFE) نامیده میشود، پوشیده میشوند.
این ماده سبب میشود كه مواد غذایی به ظرف نچسبد، به همین دلیل به آنها ظروف نچسب میگویند. این ظروف هم مزایا و هم معایبی دارند. از مزایای آن اینكه برخلاف ظروف دیگر كه به روغن برای نچسبیدن غذا نیاز دارد، در این ظروف غذا به ظرف نمیچسبد و تمیز كردن آن نیز راحتتر است. اما این ظروف به آسانی حرارت را عبور نمیدهند و دیگر آن كه به مرور زمان مواد نچسب آن از بین میرود و این مواد شیمیایی به آرامی وارد غذا میشوند كه همین اثرات نامطلوبی برسلامت انسان دارد. هنگام استفاده از این ظروف دقت كنید تا خراشیده نشوند چرا كه از همین خراشها و آسیبها این مواد به غذا وارد میشوند.
هنگام شستشو نیز برای جلوگیری از آسیب و خراش سعی كنید كه این ظروف را با مواد شوینده قوی و اسكاجهای زبر نشویید تا خراشیده نشوند. بنابراین توصیه میشود برای حفظ سلامت، زمانی كه این ظروف خراب شد یا آنها را بازسازی كنید یا دیگر از آنها استفاده نكنید. دلیل خطرناك بودن ماده نچسب PTFE آن است زمانی كه این ظروف تحت حرارت بالا قرارگیرند، این مواد تجزیه شده و وارد غذا میشود و ازآنجاكه موادی سمی هستند سلامت انسان را تهدید میكنند.
تحقیقات نشان داده كه این سم نه تنها برای انسان كه برای پرندگان نیز بسیارخطرناك است. البته اگر این ظروف در حرارت ملایم (حرارت زیر 465 فارنهایت یا 240 درجه سلسیوس) قرار گیرند، این ماده نچسب تجزیه نمیشود، از این رو توصیه میشود كه هنگام آشپزی با ظروف تفلون از حرارت ملایم استفاده كنید و اگر نیاز به حرارت بالا دارید، بهتراست از ظروف لعابی استفاده كنید. موادی كه برای ساخت ظروف تفلون به كار میروند، متفاوتند و ضخامت مواد نچسب آن نیز متفاوت است. مواد نچسبی كه كیفیت بالایی دارند، دارای پودر سرامیك یا مخلوط تیتانیوم هستند كه بر سختی و مقاومت این مواد میافزاید و براحتی ساییده و خراشیده نمیشود.
این ظروف نچسب استاندارد بوده و مراحل مختلف آزمایشهای كنترل كیفیت و استاندارد را با موفقیت پشت سرگذاشتهاند. بنابراین توصیه میشود كه حتما ازظروف تفلون استاندارد و مرغوب استفاده كنید. ولی تا جای ممكن بكوشید از این ظروف زیاد استفاده نكنید و به جای آن از ظروف آهنی لعابی یا ظروف پیركس استفاده شود.
(2011/09/05, 10:17 AM)نازلی نوشته است: [ -> ]
این هم یه مطلب جدید در مورد مس که فوائد مس را زیر سوال می برد
من با خواندن این مطلب در یک دو راهی گیر کردم در ظروف مسی غذا بپزیم یا نههههههههههههه؟!؟!؟!؟!
ظروف مسي براي سلامت انسان مضر است
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
كارشناس مواد آشاميدني و بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي يزد تاكيد كرد: ظروف مسي نه تنها مس بدن را تامين نمي کند بلکه به سلامتي نيز آسيب ميرساند.
به گزارش سرويس بهداشت و درمان ايسنا، رضا مورکيان در اين باره اظهار کرد: ظروف مسي براي هدايت گرمايي، ظروف خيلي مناسبي هستند و از زمان قديم نيز از اين ظروف براي پخت و پز استفاده مي شد، اما در صورت تشكيل شدن اکسيد مس يا زنگ مس - که زرد رنگ و داراي ترکيبي بسيار سمي است- در اين ظروف، به سلامت بدن آسيب مي رسد چراكه اين ماده خطرناك است.
وي ادامه داد: چون در حين استفاده از ظروف مسي، لايه قلع از اين گونه ظروف جدا شده و وارد مواد غذايي مي شود و يا در اثر شستشو نيز ممكن است اين لايه از ظرف جدا شود.
اين كارشناس مواد آشاميدني، آرايشي و بهداشتي افزود: وجود قلع يا استفاده بي رويه از ظروف مسي سبب افزايش قلع در مواد غذايي و آسيب به سلامت انسان مي شود، بنابراين بهتر است از اين ظروف به ويژه در ظروف خانگي و آشپزخانه به طور مداوم استفاده نشود.
براساس گزارش وبدا، موركيان در پايان تصريح کرد: بعضي از افراد معتقدند استفاده مداوم از ظروف مسي سبب مي شود که مس مورد نياز بدن تامين شود در حالي که اين تفكر اشتباه است چرا که به مقدار مورد نياز بدن، مس در مواد غذايي وجود دارد و نيازي به استفاده از اين ظروف جهت تامين مس بدن نيست.
اعتراض دارم
پس حتما قابلمه تفلونای خودشون خوب هست
وقتی مضرات تفلون اشکار شد ایران شروع به ساخت قابلمه تفلون کرد
به حرف اینا گوش نکنین قابلمه مسی عالیست
قدیمیا استفاده کردن لپاشون سرخ بودمریض نبودن
میدونید مس معادن ما به المان صادر میشود
وما استفاده نمیکنیم
منکه توقابلمه مسی غذا میخورم
دانشمندا یه چیزی میگن ولی مس قبلا در ایران ازمایش شده تویط اجداد ومادربزرگهامون ظرف فقط مسی
(2011/09/06, 06:16 PM)هانیه نوشته است: [ -> ]ا من می خواستم قابلمه مسی بخرم حالا بخریم نخریم ؟
هانی بخر
اجدادمون استفاده کردن وسالم بودن همین کافیست تجربه موفق هست
طبخ غذا در ظروف مسی، آری یا خیر ؟!
برای جبران كمبود خون و پیشگیری از ورود میكروب به غذا از ظروف مسی برای طبخ غذا استفاده شود.
دكتر «گودرز وحدتی» درگفت وگو با ایرنا گفت: جیره غذایی طبیعت بدن در روز برای دریافت آهن حدود 15میلی گرم است كه از این مقدار حدود 10 درصد آن از طریق روده ها جذب می شود.
وی افزود: به عبارت دیگر، روزانه كمتر از یك میلی گرم آهن از بدن دفع می شود و با توجه به محدودیت متابولیسم آهن، چنانچه بیماری درجریان یك خونریزی مزمن، روزانه حدود چهار میلی لیتر خون از دست بدهد، دچار كم خونی می شود.
این پزشك با بیان اینكه تنگی نفس، تپش قلب و درد قفسه سینه از مهم ترین علایم كم خونی است، ادامه داد: طبخ غذا در ظروف مسی، تاثیر بسزایی درجبران كمبود خون در بدن دارد.
به گفته وی، یون آزاد شده از ظروف مسی هنگام طبخ وارد غذا می شود و در نتیجه انسان، احساس نشاط و انرژی فوق العاده ای می كند.
ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
يك متخصص تغذيه عنوان كرد: ظروف چدني، مناسبترين ظروف براي پخت غذا هستند.
دكتر مسعود كيمياگر در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ايسنا، افزود: ظرف چدني حرارت را به خوبي منتقل ميكند و هيچ عنصري از جداره اين ظرف به غذا منتقل نميشود. چدن تركيبي از آهن و كربن است.
وي با بيان اين كه به علت جدا شدن مواد به كار رفته در ظروف تفلون و وارد شدن آن به غذا، تفلونها عمدتا ظروف مناسبي به منظور طبخ غذا نيستند، گفت: البته عدهاي عنوان ميكنند كه چون اين مواد جذب نشده و وارد سيستم گردش خون نميشوند، ضرر ندارند و نيازمند كار و مطالعه بيشتر است.
كيمياگر در ادامه با اشاره به اين كه استفاده از ظروف مسي منسوخ است، اظهار كرد: ظروف آلومينيومي و استيل هم ظروف مناسبي هستند. تفاوت اينها با يكديگر در نحوه انتقال حرارتشان است.
اين متخصص تغذيه، ادامه داد: اخيرا عنوان ميشود پخت غذا در ظروف برنجي بويژه براي كودكان مفيد است در صورتي كه اين گونه نيست و ما نميدانيم چه مقدار آلياژ وارد بدن كودكمان ميشود. بهتر است مواد مورد نياز بدن را از طريق مواد مغذي و سالم تامين كنيم چون مايل نيستيم مادهاي از طريق ظرف وارد بدن شود.
استاد دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي، درباره سرطانزا بودن ليوانهاي يكبار مصرف نيز توضيح داد: چاي داغ، پليمر به كار رفته در جداره اين ليوانها را در خود حل ميكند. استفاده از ليوانهاي كاغذي به جاي ليوانهاي يك بار مصرف پلاستيكي توصيه ميشود.
وي اضافه كرد: اما استفاده از ظروف يك بار مصرف فوم و اسفنجي كه بيشتر در رستورانها و به منظور نگهداري و حمل غذا به كار ميروند، بدون مشكل هستند.
نازلی خانم:واقعا به موارده خوبی اشاره کردی بیشترین بیماریهای که آلان داریم رعایت نکردن همین موارد ظروف غذا وپخت و پز در ضروفهای آلومنیومی و نوع غذا های مختلف عصر حاضر است و از بعضی ها شنیدم که پخت غذا در ظروف مسی هم خیلی خوبه به دلیل اینکه در زمان پخت آهن غذا را نمی گیره ولی بر عکس پخت در ظروف آلومنیوم آهن غذا را می گیره و به همین دلیل چون بدن نمی تونه آهن مورد نیاز خودش را از غذا ها بگیره بنا بر این مقاومت بدن کم میشه و دچار خیلی از بیماریها و کوتاهتر شدن عمرشان میشه
بچه ها کسی اینجا میدونه ظروف مناسب برای پخت غذا برای بیماران ms کدوما هستند؟؟؟؟
هر کس یه چی میگه
من سلامتی ظرفام برام خیلی مهمه چون ماها باید بیشتر حواسمون باشه
شرکت ظروف کارال میگه ظروفشون بهداشتیه اما من کسیو نمیشناسم استفاده کرده باشه، اینجا کسی از ظروف کارال استفاده کرده ؟ یا چیزی میدونه ازش ؟؟؟؟
منظورم بیشتر سلامتشه؟
البته ظاهرشم یکم مهمه برام
سلامتش خیلی برام مهمه
واسه اولین بار رفتم تو یه سایت فارسی نوشته بیماران ام اس در ظروف روحی و مسی و تفلون غذا نپزید !!!!!!!!!!!!!
یعنی درسته؟؟؟؟
ایرانیا اکثر عمرشون تو این ظرفا غذا میخورند
ممنون میشم هرکس تجربه ای داره بگه