وبسایت تخصصی ام اس سنتر | بیماری ام اس | مرجع تخصصی ام اس

نسخه کامل: تاثیر محافظتی هورمون استروژن بر سیستم عصبی مرکزی
شما در حال مشاهده نسخه تکمیل نشده می باشید. مشاهده نسخه کامل با قالب بندی مناسب.
مطالعه‌ی انجام گرفته توسط محققان UCLA نشان می دهد که چگونه هورمون استروژن سیستم عصبی مرکزی در افراد مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس (MS) در برابر آسیب محافظت میکند . محققان دریافتند که درمان استروژن اثرات مثبت بر دو نوع سلول در طول بیماری شامل سلول های ایمنی در مغز و همچنین سلول های یاخته کم‌شاخه (oligodendrocytes) دارند . اقدامات تکمیلی در این دو نوع حفاظت سلولی، تامین کننده حفاظت در مقابل بیماری است.
استروژن نام گروهی از هورمونهای جنسی زنانه است که در انسان در سیکل طبیعی تخمدان در مرحله فولیکولی (follicullar) از تخمک آزاد می‌شود. طی دوران بارداری، مقدار زیادی از استروژن‌ها ترشح می‌شود.
این مطالعه به دانشمندان در یافتن داروی موثرتر و جدیدتر کمک میکند. توسعه دهندگان دارو اغلب درمان را با هدف گیری تنها یک نوع سلول واحد بهینه سازی می کنند. در مقابل، این مطالعه تایید می کند که ترکیب استروژن مانند می تواند MS را از طریق اثرات متقارن بر روی دو نوع سلول مجزا متضرر کند.محققان UCLA در حال توسعه نسل بعدی ترکیب استروژن مانند با اثرات بیوشیمیایی قوی بر سلول های ایمنی بدن در مغز و سلولهای یاخته کم شاخه هستند.

منبع
ترجمه اختصاصی ام اس سنتر
هورمون استروژن (پروژسترون) با تعدیل و مهار سیستم ایمنی (پاسخ های ایمنی سلولی/ Type 1 T helper) مادر، از دفع جنین به عنوان یك عامل خارجی جلوگیری می‌كند. به همین دلیل است که علائم ام اس در دوران بارداری فروکش می کند و پس از زایمان، مجدد ظاهر می شود.

البته می توان با مصرف موادغذایی غنی از فیتواستروژن ها (استروژن گیاهی) مانند بذر کتان، سویا، کنجد، عصاره شیرین بیان، لوبیای سیاه، انگور قرمز، سیر، جوانه ماش، زردآلو خشک، جوانه یونجه، پسته، خرما، دانه آفتابگردان، شاه بلوط، آلو سیاه خشک، روغن زیتون، گردو، بادام، فندق، لوبیا سبز، کلم بروکلی، کره بادام زمینی، کلم، لوبیا سفید، هلو، توت فرنگی، ماش، انار، سیب، هویج، قهوه، مالت جو، جوانه گندم، عدس و ... اثرات هورمون استروژن را تقلید کرد.